MEGOSZTÁS

főznek a fiatalokOktóber 13-án, ami péntek helyett szombatra esett-babonások számára örömteli dolog ez- Médiakommandónk kis csapata helyi fiatalok bevonásával, villámújságot készített, és a Fiatalok Lendületben Program rejtelmeibe is beavattuk az érdeklődő ifjúságot. Délelőtt érkeztünk a helyszínre, ahol már sok fiatalt, és idősebbet találtunk a tűz mellett amint konyhatechnikai mozdulatokat ismételgettek, azaz főztek, sütöttek. Ki húst, ki zöldséget, és olyan is akadt, aki édességet alkotott.

Mint a polgármestertől megtudtuk, a település egyik leghíresebb terméke a sajt, amit állítólag legjobban Esztike néni készít. A bor pedig azért került a programba, hogy az akkor tetszhalott állapotában lévő helyi bortermelést újra népszerűvé tegyék a környéken. Az is jelentős érv volt, hogy akkoriban nem nagyon létezett olyan gasztronómiai esemény, mely e két élelmiszert promotálta volna. Nagy Sándor örömét fejezte ki aziránt is, hogy sok a fiatal a rendezvényen.

A szakmai kiállítók mellett, sok zenei programmal kedveskedtek a vendégeknek. Helyi zenekarok, fúvósok, és hagyományos, szintetizátoros dobos gitáros formáció mellett az autentikus népzene sem hiányzott a repertoárból. Találkoztunk Kínai diákokkal is akik Május elsején indultak útnak hongkongból kerékpárral. A végcéljuk Párizs, ahonnan már repülővel térnek majd haza. Hazánkba Bulgárián, és Szerbián keresztül érkeztek, és Ausztria felé haladtak tovább.

A felkereső szolgálat részeként, az érdeklődő fiataloknak, „Jó ebédhez szól az FLP” munkacímen adtunk felvilágosítást. Sokan játszottak az Európa Fallal is, így azok is kaptak információt, akik esetleg lemaradtak a projektoros részről.

Stábunk másik fele közben módszeresen felderítette a terepet,és kérdezgette a fiatalokat, bevonva őket az újságkészítésbe. Készültek a fotók, cikkek. Beszélgettünk az iskolások főzőversenyéről, és persze a díjazottakkal is. Kiderült, hogy a körülményekhez mérten, igen pezsgő ifjúsági élet folyik a településen. Példának a gyerekesély elnevezésű programot mesélték el, ami a fiataloknak nyújt sokrétű szolgáltatást a gyermekszegénység elleni programtól, a legkülönfélébb nyári táborokig.

 

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.827964087269488.1073741904.382894788443089&type=3 limit=30]

 

A színpadokon egymást váltották a fellépők, a sztárvendég Bangó Margit fellépése után egy helyi zenekar a Party Time Band adta a talpalávalót, amit rövid időre az eredményhirdetés szakított meg. A díjazott főzők, sütők között nyugdíjasklub és óvoda is volt.

A szerkesztőség késő estig dolgozott a beérkező anyagok ráncba szedésén, míg végre nyomtatás után kézzel fogható vált az eredmény, a Borsajtó.

INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE

INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE