TÓSZŐLŐSI FALUNAP — Egy virtuális falu igazi falunapja

Tószőlősi konferenciaA Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége, az AGRYA immár negyedik éve rendez képzési-és fejlesztési programot a vidéki közösségek megerősítése céljából, idén azonban első alkalommal falunapot is szerveztek a programsorozat köré. Az igazi falunapok hangulatát idéző jeles rendezvényt április 1-jén méltó környezetben, a lajosmizsei Geréby Kúriában kivitelezték.

A délelőtti műhelykonferencián számos prezentációt hallhattunk, beszédet mondott többek között Dr. Mikula Lajos, az AGRYA ügyvezető elnöke, Schanda Tamás, ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Tanács Gábor, Bordány polgármestere, Lippert Ferenc, önkormányzati képviselő, Tószőlős kinevezett polgármestere, és szót kaptak természetesen a Második Hullám Vidéki Ifjúsági Szövetség tagjai is — volt szerencsénk többükkel is interjút készíteni. (Az interjúk teljes terjedelmükben megtalálhatóak a honlapunkon.) A Katinka teremben a vidéki ifjúsági közösségfejlesztés eddig elért eredményeit is ismertették a résztvevőkkel, akik az ún. kanapébeszélgetésbe kérdéseikkel, hozzászólásaikkal kapcsolódhattak be. További szellemi táplálékot kaphattak azok, akik az „Élő Könyvtár” könyveit kikölcsönözték, az érdeklődők Tanács Gábor, Lippert Ferenc, Dr. Mikula Lajos, Fejes István, pályázatíró, dr. Gárdony Ildikó, nonprofit szervezeti szakjogász történeteibe nyerhettek betekintést és „belelapozhattak” vidéki gazdák és fiatalok életébe is.

Tószőlősi bográcsA délután már a kötetlen együttlétről, a szórakozásról és a falusi élet szépségeiről szólt. Ennek jegyében különböző versenyeken lehetett nevezni, eláruljuk, szerkesztőségünk kedvence a „Gasztro Kihívás” volt. A programkínálatban szerepelt többek között retro tárgyak kiállítása és fotó sarok, a megelevenedett virtuális falu apraja-nagyja kipróbálhatta magát óriásbuborék fújásban, kosárfonásban és egyéb kézműves tevékenységekben is.
Azt hiszem, a csapat nevében mondhatom, hogy jól szórakoztunk, a képzelt falu ezen a napon nagyon is valóságossá vált és bízunk benne, hogy lesz folytatás…

 

INSTANT ÚJSÁGUNK ITT olvasható:

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.997042807028281.1073741929.382894788443089]