2014-es SZTE gólyainvázió a Tisza-parton

Közel 5000 egyetemista részvételére számítanak a Szegedi Tudományegyetem Összegyetemi Gólyatáborában. A megszokott közösségépítő vetélkedők mellett koncertek sora várja az évnyitásra ismét összegyűlő gólyákat.

2014-es SZTE gólyainvázió
2014-es SZTE gólyainvázió

Részben a tavalyi recept megismétlésére törekszik a szervező, az SZTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, hiszen már az előző évben is több ezer érdeklődőt vonzott a Partfürdőn rendezett program. Idén, szeptember 4. és 6. között, a IV.  Összegyetemi Gólyatáborban a magyar fesztiválok legkeresettebb fellépői közül a Punnany Massif, a Brains, Majka & Curtis, a Paso, Andro, Julia Carpenter és a Hősök szórakoztatják majd a szegedi egyetemistákat. A fő fellépők, a német Oliver Koletzki és Oliver Huntemann pedig az elektronikus zene rajongóinak kedveznek. Nap közben vízi és vízparti vetélkedők és a Szegedi Egyetemi Rádió programja szórakoztatja a közönséget.

A háromnapos gólyafesztivál idén is ingyenes a kari gólyatáborokat megjárt elsőévesek számára, de a felsőbb éves egyetemisták, egyetemi dolgozók és külső érdeklődők számára is nyitott a rendezvény.  Elővételben és a helyszínen is kedvező bérlet és jegyárak fogadják az érdeklődőket..

Erősíteni a különböző egyetemi karok hallgatóinak egységét, az universitas minden egyetemistájának szóló közösségi programot szervezni – foglalja össze a rendezvény célját a főszervező. Ide már teljes jogú egyetemi polgárokként, régi ismerősökként térnek vissza a gólyák egy utolsó, nyár végi bulira – teszi hozzá Szécsényi Barnabás. A Szegedi Tudományegyetem is támogatóan viszonyul a programhoz, szeptember 5. ugyanis hivatalos rektori szünet az első évfolyamos hallgatók számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük