Kistópart, és Deviant koncert

Megérkezett a Rock klub jövő heti ajánlata: „Az elmúlt pénteken az Amorf a koncert eseményoldalán feltüntetett alkalmi szlogenhez hűen, irgalmatlan bulit zúzott közel 90 percen át a Rock Klub színpadán a zenekar, téve mindezt úgy, hogy a közönség jó része még a számok közti szüneteket sem vette jónéven. Pogó, csipegetés, léggitár és látványos táncos elemekkel teletűzdelt közönségi bemozdulásnak lehettek tanúi mindazok, akik nem épp ezekkel a cselekményekkel voltak elfoglalva. Mindennek megfelelő alapot biztosított a mindinkább extatikus hangulatba kerülő zenekar is, kiknek, annak ellenére, hogy a zenekarnév alapján valami alaktalan formációt kellett volna színpadra tenni, egészen testes produkciót sikerült odarakni a közönség orra alá.

A jól válogatott zenék, egyre felkészültebb előadás, továbbá a fogadható saját szerzemények, mint mindig, most is meghozták az eredményt. Formabontó showelemként arra is volt példa, hogy a dobos faképnél hagyva hangszerét félmeztelenül kilábalt a közönség soraiba bulizni, ezzel is ösztönözve a népes hallgatóságot a még erőteljesebb ováció kibocsátására. Jó buli volt, köszönjük a fiúknak.

Ami nem igazán jó hír, hogy a 17.-i hétvégére tervezett temesvári zenekar fellépése elmarad, ráadásul nem túl korrekt módon mindezt a héten bírták megüzenni nekünk, amikor már nincs mit tenni az ügyben.

Azért ezen a héten sem maradtunk színpadi előadás nélkül, hiszen most mások mellett a blues hódolóinak is érdemes volt lezuhanni a klub térségébe, mert szerdán a szokásos Drasztik Akusztik Klub keretein belül ezúttal a Huckleberry Guys volt az előadó, vagyis Balogh Gyula – gitár, ének, ritmushangszerek és Prekop Győző – szájharmonika. A duó az eredeti, autentikus blues műfajából merítve ihletet nyomta le a 2 és fél órás estet, ami kimondatlanul is érthető, hogy miért tartott ennyi ideig. Tényleg nagyon bensőséges, amolyan tipikus bluesos este volt, amit az ember csukott szemmel hallgat, s elrévedezik azon, hogy mit láthattak az elhangzó dalok szerzői, amikor kottába vésték ezeket a dallamokat. Később átment a dolog a jammelés világába, ahol esetenként négyen is voltak a színpadon, tarkítva ezzel az amúgy is átszellemült hangulatot.

A legközelebbi buli május 24.-én lesz majdnem 20 órai kezdettel, amikor is a korábban már nálunk is bemutatkozó Kistópart utca, és vendégük, a Deviant lép színpadra. Talán még emlékeznek néhányan, hogy a Kistópart a Stratégia zenekarral közösen vendégeskedett a klubban valamikor a tél derekán, csakhogy akkor technikai okok miatt a Kistópartnak mindössze fél óra jutott, aminek nem is nagyon örült az éppen belendülő közönség. Az azonnal megjelenő hangos igénynyilvánítás hatására már akkor megbeszéltük, hogy lesz egész estés buli, ami így a fentebbi dátummal kerül megrendezésre.

A Kistópart zenekar gyökerei 2007-ig nyúlnak vissza, mikor is az alapító tagok szolid alkoholos befolyásoltság alatt összeültek megnézni a lakótelep egyetlen színes tévéjén a Szomszédok 56834.-ik részét. Etus Trabantjának már-már pszihedelikus, monoton berregése indított el olyan folyamatokat az agyukban, melyek hatására dalszerzésre adták fejüket. Az elmúlt 5 évet ezzel, illetve a fentebb említett teleregény kultuszának építésével töltötték, szigorúan követve a posztapokaliptikus, szocreál thrash metálnak a csirkefarhát mindenkori árához alkalmazkodó íratlan szabályait. A Pigler Metál Norbert –ének, Sárosi ’Pajesz’ Gábor-gitár, Székesi István-basszusgitár, Zana ’kishajó’ Bence –dob alkotta felállás igazi csemegének ígérkezik tehát a Thrash világából.

A Deviant honlapján található részletes ismertető szöveg így indul:

A zenekar története a 2009-es év végének decemberében kezdődött, de ezt megelőzendő sem voltak a jelenlegi tagok ismeretlenek egymás számára. Úgy kezdték, mint mindenki más. Nagy elődök örökzöldjeit dolgozták fel, illetve adták elő, míg nem rájöttek, hogy értelmesebb dolog saját számok írásával kísérletezni… ”  olvasható a klub honlapján

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük