Ajvárinstant 2014

[vc_row][vc_column][vc_column_text]ajvár fesztivál DeszkMédiakommandónk meghívást kapott Deszkre, a negyedik Ajvár Fesztiválra. Bevetésünk célja kézműves foglalkozás, és instant újság készítése volt. Megérkezésünk után nemsokkal, az esőfelhők odébbálltak, és kisütött a nap. Az őszi időjárás annyiban merült ki a nap folyamán, hogy a felhők megszűrték a napfényt, ami természetes derítő eszközként szolgált munkánkhoz. A főszervezők után a 1848/49-es Szabadságharc Szegedi III. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület képviselőivel beszélgettünk. Mindeközben a csapat másik fele gumibelsőből készített ékszereket, a legkisebbek bevonásával.

 

A kulturális programban néptánccsoportok, zenekarok produkcióit láthatták az érdeklődők. Idén először volt ajvárfőző verseny, ahol tíz csapat indult. A hagyományos paprikanyúzó, és erős paprika evő verseny sem maradt el. Az este fő előadója a negyven éves Kossuth-díjas Vujicsics együttes volt. A csapat késő este végzett az instant újsággal, és rengeteg karkötőt és gyűrűt gyártott ezen a szombati napon. További fotók megtekinthetők a Facebook oldalunkon.

[/vc_column_text][vc_cta_button call_text=”INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE” title=”INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE” target=”_blank” color=”btn-warning” icon=”wpb_document_pdf” size=”btn-large” position=”cta_align_bottom” css_animation=”appear” href=”http://kattradio.hu/data/2014_ajvar.pdf”][/vc_column][/vc_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük