Civil Falu a Szegedi Ifjúsági Napokon

A Szegedi Ifjúsági Napokon a korábbi hagyományoknak megfelelően idén is megrendezésre kerül a Civil Falu. A SZIN történetében az idei évben a legmagasabb a bevont szervezetek száma.

A Szegedi Ifjúsági Ház a fesztivál ideje alatt közel 80 civil szervezetnek biztosít bemutatkozási lehetőséget. A kitelepülő civilek minden nap 10-től 18 óráig színes programokkal várják a Partfürdőn az érdeklődő fesztiválozókat.

A tervezett programok között az általános bemutatkozó standokon túl szerepel akadálypark, látványstúdió, élő könyvtár, parttájfutó verseny, kreatív kuckó, lelki betérő, SZIN-i tanoda, interaktív médiaműhely, ökotársas, reggeli torna, pólókészítés és további számos érdekes tevékenység.

Az Ifjúsági Ház munkatársai a szervezeteket az Európai Unió ifjúsági stratégiájában szereplő nyolc cselekvési terület (oktatás, munkavállalás, kreativitás és kultúra, egészség és sport, részvétel, társadalmi befogadás, önkéntesség, fiatalok és a világ) alapján nyolc csoportra osztották, amelyek ennek megfelelően helyezkednek majd el különböző helyszíneken a fesztivál területén.

Az első egyeztetésre 2014. július 18-án került sor, ahol lehetőség volt az egymással való ismerkedésre és a közös programötletek kidolgozásának megkezdésére.

A helyszínbejárásra 2014. július 30-án 14:00-órától kerül sor az Újszegedi Partfürdőn, ahová a szervezők a résztvevő civil szervezetek mellett a sajtó munkatársait is szeretettel várják. Akkreditációra nincs szükség, a bejárás előreláthatólag másfél órás lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük