Nemzeti Ifjúsági Tanács szegedi előkészítő találkozó

Európában csak Magyarországon nincs még Nemzeti Ifjúsági Tanács. Azokban az országokban, ahol létezik, többek között a fiatalok érdekvédelmével, képzésével,anyagi, és szellemi támogatásával foglalkozik. Összefogja a fiatalokat, értelmes elfoglaltságot nyújtva az érdeklődési körüknek megfelelően. Nemrég Magyarországon is elindult egy előkészítő folyamat, melynek remélhető végeredménye egy magyarországi ifjúsági szervezet, mely a fiatalok érdekeit képviseli a döntéshozóknál, és segíti az ifjúságot tervei megvalósításában.

Az előkészítő találkozó rendezvénysorozat minden régióba ellátogat, a tapasztalatokat összegezve, tervezik meg a szükséges lépéseket. Sok kérdést kell még tisztázni, hogy a lehető legjobban segítse az ifjúságot. A szervezők felkértek minket egy témaindító film elkészítésére, amiben fiatalok mondják el véleményüket, javaslataikat. A rendezvényen a fiatalok mellett, az őket segítő civil szervezetek képviselői is elmondták tapasztalataikat, és megfogalmazták elvárásaikat a tervezett szervezet működését illetően. Nézd meg te is mit gondolnak a fiatalok a témáról!

Vörös B. Zoltán

Kereskedelem, és biztonságtechnika után, médiában dolgozom több, mint másféfl évtizede, mint szerkesztő, műsorvezető, riporter, és technikus.Mellette zenélek,tanítok, marketing, és kommunikációs tanácsot adok.. Életfilozófiám: csak pozitívan!!! Bármit elérsz, ha elég erősen akariod! Amit elértél, arra használd, hogy segíts másokon!