MEGOSZTÁS

Kistelekifinap2013mk003Tavaly, a Sajtfesztivál berkein belül, Idén már önálló rendezvényként valósult meg az Ifjúsági Nap Kisteleken, az Ifjú Kistelekiek Szövetsége szervezésében. A lelkes szervezőgárda sokat dolgozott az elmúlt hónapokban, hogy a kistérség fiataljait összefogja, és támogassa. Pályáztak, és nyertek, nemcsak egy rendezvényre való összeget, de pályázatnak köszönhetik azt is, hogy épülhet egy ifjúsági ház is a településen. Az első lépéseket már megtették, az időkapszulát is elhelyezték az alapkőben, most már az építőmunkásokon a sor. A környék fiataljai nak is jut majd munka bőven, hiszen a belső kialakítás, a berendezés, díszítés, mind az ő ötleteik alapján, és kezük által készül majd el.

Alapkő letételA rendezvény megnyitója után verseny következett, a rendőrség, katasztrófavédelem, mentőszolgálat, és a Napos Oldal közreműködésével. Lehetett nyomozni, lövöldözni, kerekesszékkel közlekedni, és még sok érdekes feladatot végrehajtani. A lelkesedés, vidámság szemmel látható volt.

A vetélkedőn a kistérség más településeiről is érkeztek csoportok. Az eredményhirdetés után, az Ifjúsági ház alapkőletétele következett. Ebéd után kerékpáros, karate, és táncbemutatók szórakoztatták a megjelenteket, a nap végén pedig koncerteken adhatta ki mindenki a felesleges energiát, már persze ha maradt valami ebből a nap végére.

A feladatunk idén is Instant Újság készítése volt. Ehhez a tevékenységhez most is helyi fiatalokat ismertettünk meg a médiatevékenység alapvetéseivel, és irány a mély víz! Az időjárás miatt majdnem szó szerinti vizet is jelentett, ám a felhők egy idő után megunták a dolgot és odébb álltak. Így a videón már szerepelhetett a nap is a sugaraival. Az újság elkészült, a filmek láthatók, a munkát elvégeztük. Jól éreztük magunkat, találkozunk a következő alkalommal!

Kapcsolódó videóink:

INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE

INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.497244530341447.1073741827.382894788443089&type=3]