Könyvhét 2013

Please try entering https://graph.facebook.com/827996143932949/photos?fields=source,link,name,images,album&limit=1000 into your URL bar and seeing if the page loads.

konyvhetplakatfotoIdén nyolcvannegyedik alkalommal hívják fel a figyelmet az olvasásra a könyvhét eredeti célja ugyanis az olvasás népszerűsítése. Hagyományos író-olvasó találkozókon túl ma már sok egyéb kapcsolódó programmal várják az érdeklődőket a felújított Dugonics téren. Idén sem hiányoznak a korábban megszokott, visszatérő és nagy közönséget vonzó programok.

A „szegediség” jegyében bemutatják a Szegedtől Szegedig antológia legújabb kötetét, a városhoz kötődő szerzőkkel találkozhatnak az érdeklődők, megkoronázzák a Könyvkirályt, s megünneplik „a Város folyóirata”, a Szeged fönnállásának 25. évfordulóját. A hangulatról dixie-, tér- és népzene, gondoskodik. Az Olvasó- és Játszóligetben képregényrajzolás, digitális planetárium, játszóház, „hangszersimogató”, valamint a vadaspark és a füvészkert hívogatja a gyermekes családokat.

A szegedi Év Könyve díj idei nyertese Nagy Bandó András, akivel személyesen is találkozhatnak olvasói. „Húzónevekben” sem lesz hiány. A szegedi könyvhetet 2013-ban Nyáry Krisztián irodalomtörténész nyitja meg, akinek az írók-költők szerelmeiről szóló, Így szerettek ők című kötete a Facebookon is nagy népszerűségnek örvend. A szegediek közül jön Temesi Ferenc, valamint Dinnyés József „daltulajdonos”, akiről könyvet írtak, negyvenöt éves munkásságának legjobb dalait pedig új lemezén gyűjtötték össze.

A könyvhét részleteiről Andóczi Balogh Évát kérdeztük:

 

Facebook API came back with a faulty result. You may be accessing an album you do not have permissions to access.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük