Könyvhét 2013

konyvhetplakatfotoIdén nyolcvannegyedik alkalommal hívják fel a figyelmet az olvasásra a könyvhét eredeti célja ugyanis az olvasás népszerűsítése. Hagyományos író-olvasó találkozókon túl ma már sok egyéb kapcsolódó programmal várják az érdeklődőket a felújított Dugonics téren. Idén sem hiányoznak a korábban megszokott, visszatérő és nagy közönséget vonzó programok.

A „szegediség” jegyében bemutatják a Szegedtől Szegedig antológia legújabb kötetét, a városhoz kötődő szerzőkkel találkozhatnak az érdeklődők, megkoronázzák a Könyvkirályt, s megünneplik „a Város folyóirata”, a Szeged fönnállásának 25. évfordulóját. A hangulatról dixie-, tér- és népzene, gondoskodik. Az Olvasó- és Játszóligetben képregényrajzolás, digitális planetárium, játszóház, „hangszersimogató”, valamint a vadaspark és a füvészkert hívogatja a gyermekes családokat.

A szegedi Év Könyve díj idei nyertese Nagy Bandó András, akivel személyesen is találkozhatnak olvasói. „Húzónevekben” sem lesz hiány. A szegedi könyvhetet 2013-ban Nyáry Krisztián irodalomtörténész nyitja meg, akinek az írók-költők szerelmeiről szóló, Így szerettek ők című kötete a Facebookon is nagy népszerűségnek örvend. A szegediek közül jön Temesi Ferenc, valamint Dinnyés József „daltulajdonos”, akiről könyvet írtak, negyvenöt éves munkásságának legjobb dalait pedig új lemezén gyűjtötték össze.

A könyvhét részleteiről Andóczi Balogh Évát kérdeztük:

 

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.827996143932949.1073741910.382894788443089&type=3]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük