A kultúra kufárjai – Kulturális Piacon jártunk

2017. január 20-án 2. alkalommal rendezték meg a Városi Kulturális Piacot Szegeden.

Ahogy azt Orbán Héditől, a helyszínül szolgáló Szent-Györgyi Albert Agora igazgatójától megtudtuk, körülbelül 25-30 szervezet vett részt az eseményen. Ez azért fontos, mert a rendezvény vevőknek is teret ad – bár a kiállítók elsődleges ‘vevői’, megrendelői a többi szervezet. Nagyon jó együttműködések születhetnek, szerződések köttethetnek a standok képviselői között.

A kiállítók közül a Kövér Béla Bábszínházból Kövér László igazgató úr elmondta, hogy  a szülők általában a klasszikus mesékre viszik el a gyermekeiket; míg a kicsik korosztálya befogadónak mutatkozik a modern, kortárs műveket illetően is.

Berek Ágota, az algyői Ezerjófű Egyesület elnöke és csapata különleges teákkal készült a Kulturális Piacra. Az ő elve, hogy a gyermekek még sokkal fogékonyabbak erre a természetes „boszorkánykonyhára”, mint idősebb társaik, ezért rendezvényeik egy része kifejezetten a kicsiket célozza.

Dr. Bálintné Ágoston Ilona a Somogyi Könyvtár Író Klubjáról mesélt. Az alkotókat minden kedden megtalálhatják az érdeklődők a Rókusi Fiókkönyvtárban. Eddig négy antológiájuk jelent meg: a Klub tagjai közölték írásaikat egy kötetben – amellett, hogy többségük egyénileg is adat ki könyveket. A Kulturális Piacra felolvasásokkal, számos verssel és prózával készültek.

Hornyik Anna Viola