A Magyar Batman

Ha SZIN, akkor Magna Cum Laude. Kihagyhatatlan a koncertjük. A zsenialitása és egyben titka az együttesnek az, hogy mindig, minden évben valami olyat produkálnak, amitől a rajongók hátast dobnak. Nem lehet őket megunni. Így mi is újítottunk – sokak által sablonként feltett – kérdéseken, és pszichológiai teszt alá vetettük Mező Misit, a zenekar frontemberét.

Ismét itt egy új SZIN, ismét itt vagytok, otthon érzitek-e már magatokat?

Mi úgy érezzük, hogy hálás a közönség, így amikor látom a naptárban, hogy közeleg a SZIN, egy megnyugvás van a lelkemben. Ilyenkor tudom, hogy hazajövök. Ez azért furcsa, mert kevés helyen tudom elképzelni az életemet, de itt igen. Nagyon idiótán vagyok összerakva, mivel panoráma őrölt vagyok. Szeged pedig gyönyörű. Tudnék itt élni.

Keretbe foglalom az interjút, úgyhogy most kicsit elrugaszkodunk a komoly témáktól, és az olvasók által kreált kérdéseket teszem fel – majd később visszatérünk a szakmára. Ilyen volt például az egyik: mennyi kalóriát veszítetek egy-egy koncert alatt?

Mindenki azt hiszi, hogy 2-3 kilót lefogy az előadó a színpadon, de ez nem így van. Főleg nálam, aki igazából helyhez vagyok kötve, mivel gitározom és énekelek egyszerre, így körülbelül 200-300 kalóriát égethetek el egy fellépés alkalmával.

Hogyha tehetnéd, akkor melyik hős bőrébe bújnál? A Batmanébe, vagy a 007-es ügynökébe?

Mind a kettő egy komoly „hero”. A 007-es nem egy komoly ember. Viszont Batman-t nem tudjuk, hogy ki az. Szóval én inkább Batman lennék ruha nélkül, mert a 007-es az zsivány. Én nem vagyok az.

Donald Kacsa nem hord nadrágot, viszont, amikor kijön a zuhany alól, akkor törülközőt csavar a derekára. Ez vajon miért lehet?

Én visszautalnék a Bibliába. Ott Ádám is szemérmes volt, így biztos, hogy DK is szégyenlős úgy vizesen, hiszen feláll neki a … tolla.
Most viszont el kell térnem az alapvető koncepciótól, hiszen észrevettem, hogy egy vadonatúj tetoválás tarkítja a karodat.
2015. március 01-án született meg Bíborka lányom Nimród után, így most általam rajzolt pálcika figurával szerettem volna megörökíteni őt a testemet.

Mi a következő projektetek?

Nem vagyunk az a zenekar, aki minden nótához készítünk egy klipet, ezt nem pozitív észrevételként mondom. Szeptember 11-én, Budapesten a Parkban lesz egy nagykoncertünk, ahol az Elefánt vendégeskedik majd, és ez nagyon fontos számomra. Aztán szeretnénk majd késő ősszel egy szimfonikus koncertet adni.

Kedvenc együttesed?

Az Elefánt! Bejön a zenéjük, ők a favorit! De nagyon sok jó, fiatal zenekar van, akikben látok potenciált, múlttól függetlenül.

Mit üzennél szlogenként a szegedi rajongóknak?

Szerencsés emberek vagytok, mert egy gyönyörű városban laktok!

Molnár H. Boglárka