Csapatépítés Balástyán – Klubvadászok 2

A Klubvadászok 2 projekt támogatásával újabb miniprojekt valósult meg, a Balástyaiak utaztak Makóra, ahol aztán a jövőre vonatkozó ötleteiket is megbeszélték. Az ő beszámolójukat olvashatjátok itt:

2022.04.25-én csapatépítő kirándulást szerveztünk Makóra a Maros Kalandparkba, valamint a Lombkorona Sétányhoz. A résztvevők a balástyai általános iskola 5-6 osztályos diákjai voltak. Az utazáshoz a buszt az önkormányzat biztosította számunkra.

A program keretében elsőként a Maros Kalandparkba mentünk a gyerekek kivétel nélkül végig csinálták az akadálypályát, majd mindenki átcsúszott a Maros felett is. Végül végig sétálhattunk a Lombkorona Sétányon is.

A kirándulás remek lehetőséget adott arra, hogy jobban megismerjem a gyerekeket. Az első perctől kezdve nagyon aranyosan nyitottak felém. Tekintettel arra, hogy a jövő Balástyáját ők fogják építeni, fontosnak találtam, hogy kiépítsem velük a kapcsolatot.

A kirándulás folytatásaként egy megbeszélést is tartottunk a gyerekekkel, ahol elmondták, hogy sajnos az utóbbi időkben mindig az esélyegyenlőség jegyében zajlottak az ilyen kirándulások, és ők ki voltak zárva az ilyen közösségi élményekből, mert mindig a szegény gyermekeket vitték programokra. Azt kérték legyen lehetőség több ilyen közösségi élményre a közeljövőben. A csapat nagyon szeret versenyezni. A megbeszélés végére született meg az az ötlet, hogy az iskola osztályai között csináljunk egy versenyt, ahol az osztályok elmondhatják ötleteiket és véleményüket a településről és annak jövőjéről. Polgármester úr is partner volt az ötletre, így a pályázati kiírás már meg is született.