Föld napja a Tömörkényben

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Civilizácio civilek a TömörkénybenA Föld napját 1970-óta rendezik meg, Az ötlet John McConnelltől származik, aki az UNESCO konferencián vetette fel 1969-ben. Először az északi tavasz első napján ünnepelték, ám Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató  Az első Föld napja után, április 22-én mozgalmat indított a Föld védelmében, és megalapította az Earth Day Network-ot .Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom. Ezernél több szervezet vesz részt benne. Denis,tanulmányai befejeztével az alternatív energiaforrások kutatója és szakértője lett.  E jeles nap alkalmából a Csemete Természet- és Környezetvédelmi Egyesület szervezésében folyattuk a Civilizáció elnevezésű programunkat.

Ezúttal, a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola adott  lehetőséget a bemutatkozásra, és a diákokkal történő kapcsolatteremtésre. A fiatalabb évfolyamok elsősorban az önkéntesség iránt érdeklődtek, hiszen nekik már szükséges az érettségihez, a közcélú tevékenység. A fő téma természetesen a környezetvédelem sem volt ismeretlen a diákoknak. Az iskolában külön környezetvédelmi orientációjú osztályban is tanulhatnak.

a madagaszkári bütykös csótány kézről kézre járMinden szervezet, a saját tevékenységén keresztül közelített a témához, mint az eddigi helyszíneken. Az Ételallergia Regionális Egyesületnél egészségügyi mérések, tudástesztek, és saláta is várta a fiatalokat. A Csemete környezetvédelmi totóval, ismeretterjesztő kiadványokkal, és játékokkal foglalta el az érdeklődőket. Az állatsimogató is kedvelt program ennél a standnál. Ezúttal vándorsáskák, és Madagaszkári Bütykös Csótány alkotta az állatseregletet. A panelban élő kistestvérét senki sem szereti az otthonában, itt viszont a nagy testvér igazi sztárrá vált, ahogy kézről kézre vándorolt.

A Médiakommandó csapata ezúttal is villámújságot készített. Hogy pontosak legyünk, a cikkek végső formába öntése, és a korrektúra volt a mi részünk. A gondolatok a gimnázium tanulóitól származnak. A program fontos célja a tájékoztatás, fiataloknak szóló pályázati lehetőségekről. Erre a standunknál, és tanári kérésre, egy rövid interaktív előadás keretében is sort kerítettünk.

Aki ügyes volt a totókban, és a szerencse is mellé állt, táborlehetőséget, és értékes könyveket nyerhetett. A jutalmakat, az iskolában átvehetik Métisz, és Fortuna, kegyeltjei.

[/vc_column_text][vc_cta_button call_text=”INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE” title=”INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE” target=”_blank” color=”btn-warning” icon=”wpb_document_pdf” size=”btn-large” position=”cta_align_bottom” css_animation=”appear” href=”http://kattradio.hu/data/2013_tomorkeny.pdf”][/vc_column][/vc_row]

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.827990090600221.1073741908.382894788443089&type=3]

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük