Klubvadászok 2 – Hálózatépítés

Április 22. és 24. között megtartotta a Klubvadászok projekt szervezőcsapata azt a háromnapos hálózatépítő kirándulást, ami a Csongrád-Csanád megyei ifjúsági közösségeinek összekovácsolásáért volt felelős.

A kirándulás első napját a Pacsirta utcai GyepesMód közösségi térben indítottuk egy ismerkedős délutánnal, ahova összegyűltek azok a fiatalok, akik a projekt korábbi szakaszaiban részt vettek, miniprojektet csináltak, vagy podcastet készítettek. Sajnos a korábbi résztvevők közül nem mindenkinek volt megfelelő az időpont, azonban így is több közösségi tér is képviseltette magát. Érkeztek résztvevők Bordányból, Hódmezővásárhelyről, Szabadkáról, és Szentesről is. Az első napot a szállás elfoglalása után a Bordányi Ifjúsági Információs Pont bemutatásával és pizzázással zártuk.

A második napon a reggeli után már korán reggel útra keltünk, hogy időben Szolnokra érjünk, látóutunk első állomására a Szifon-ba. Itt már vártak minket egy videóval, amiben válaszoltak néhány kérdésre is. A videó után bemutatták a teret, ahol a csapat játszhatott is egy kicsit. Ezután a Foster Media csapata leforgatta az első interjúkat a közösségi térben. Az ebéd után a következő térbe sétáltunk át, ami a plázában található, SZÍNtér volt. Itt megismerhettük a tér történetét és, hogy milyen kapcsolatban állnak a diákönkormányzatokkal. A hely különlegességét növelte maga a helyszín, hiszen a pláza zenéje és alapzaja a közösségi teret sem kerüli ki, ezzel folyamatosan „mozgásban” tartva az itt lévők gondolatait. Itt a plázában lehetőségünk volt fél óra szabadidőt beiktatni indulás előtt, így mindenki kicsit felfedezhette a helyet.

Hazaérve a Vadgesztenyés étteremben vacsoráztunk, majd az estét társasjátékozással, beszélgetéssel és virtuális kocka-szabdalással zártuk.

A harmadik napot a reggeli után a biipben indítottuk, ahol bemutatkozott a szabadkai Iuventus Ventus egyesület, akik többek között a Kerülj Be közösségi tér és a RókaFest kitalálói és működtetői. Betekintést nyerhettünk arról, milyen egy pár fős fesztiválból egy már több mint 500-1000 fős fesztivállá vált esemény szervezése és lebonyolítása, valamint, hogy milyen nehézségekkel küzdhet meg egy közösségi tér ami Vajdaságban található és magyar nyelven működik. Ez után előadást tartott Kovács Anna a GYIÖT képviselője a szervezetről, valamint Vajda Árpád az Európai lehetőségekről.

A három napos programot egy nagy ebéddel zártuk a Vadgesztenyésben, ami után mindenki élménnyel telve ment haza.

Fotók: Marosváry Dániel