Magyar Ifjúsági Konferencia Kecskeméten

Magyar Ifjusagi Konferencia KecskemetenNemrég, (október 27-én ) Kecskemétre kaptunk meghívást, ahol a Magyar ifjúsági Konferenciát rendezték meg. Az esemény részeként Civil Börze keretén belül  A MIK tagszervezetei képviselői találkoztak a határon túli és hazai magyar ifjúsági szervezetekkel. itt lehetőség nyílt munka tapasztalatok cseréjére, valamint projektgenerálásra, ötletelésre.

A Konferencia előtt tisztújításra került sor, a Magyar Ifjúsági Konferencia Állandó Bizottságának választottak a Bizottság tagjai új elnököt. A Konferencia egész napos programját plenáris ülés után munkacsoport ülések (Megújulás-jövőkép, Nemzeti Ifjúsági Tanács folyamata, Forráslehetőségek) váltották. a résztvevők fát uis ültettek a főtéren, és egy pillanatra mindenki beállt a Trianon- emlékmű azon pontjára, (ahol az a település található a térképen) ahonnan érkezett a rendezvényre.

Mediakommandonk a Magyar Ifjusagi Konferencian KecskemetenMédiakommandónk feladata ezúttal nem villámújság, hanem helyszíni interjúk készítése, és műsorvezetés volt. Villáminterjúk segítségével mutattuk be a jelenlévő ifjúsági szervezeteket, az érdeklődő közönségnek. Így hamar kiderült, ki mire büszke, miben segíti a fiatalokat, és mihez keres partnereket, önkénteseket. Sok hasznos programról hallottunk, és több partnerkapcsolat is létrejött, jövőbeli programok reményében.

A civil börze után, vendéglátóink megmutatták hogyan is működik Kecskeméten az ifjúságsegítés. Amit beszélgetések során, már hallottunk a gyakorlatban is megfigyelhettük. Nagyon tetszett, ami a szemünk elé tárult. Legjobban a pozitív hozzáállás, és a partnerkapcsolat, az egyes szervezetek között. Az a gyakorlat, hogy képesek felmérni a betérő fiatal igényeit, és javasolni a partnerszervezet szakembereit, nagyon előremutató. A konferencia helyszínén már hallottunk egy előadást a hat pont elnevezésű programról, ami eredetileg hat helyszínt jelentett Azóta már kibővült a résztvevő helyek, és ennek köszönhetően a fiatalok száma. Láttunk jól felszerelt számítógépes termet, stúdiót, közösségi tereket. Olyan létesítményeket, ahol a fiatalok jól érzik magukat, és védett környezetben szórakozhatnak, tanulhatnak, és ha kell segítséget is kapnak problémáik megoldásához.

Rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodva értünk haza, és alig várjuk, hogy Szegeden is lehetőség adódjon hasonló programok megvalósítására.

Vörös B. Zoltán

Kereskedelem, és biztonságtechnika után, médiában dolgozom több, mint másféfl évtizede, mint szerkesztő, műsorvezető, riporter, és technikus.Mellette zenélek,tanítok, marketing, és kommunikációs tanácsot adok.. Életfilozófiám: csak pozitívan!!! Bármit elérsz, ha elég erősen akariod! Amit elértél, arra használd, hogy segíts másokon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük