Maradékgyár a Rock klub színpadán

maradékgyár a rock klubbanAz elmúlt hétvége viharos sebességgel zúgott át rajtunk, mint valamiféle japán szupervonat. A pénteki napon Szurdi Papa (Szurdi Zsolt) bulija kiválóra sikeredett, annyira, hogy a hatvanadik évfordulóra a Klub által felajánlott, tartalékkal együtt százharminc pohár bólé is fényt kapott, a benne lévő nagyjából tizenöt kiló szeletelt naranccsal és citrommal együtt, vagyis a tradicionális babakádban egy csepp konty alá való sem maradt. De este tíz órára ugyanígy járt az a közel még egyszer ennyi üveg sör is, amit az ünnepelt volt szíves közprédára bocsátani az ünneplő tömegeknek. Plesi (Pleskonics András) nagyon komoly zenei anyaggal járult hozzá az est maradéktalanul jó hangulatához, melyet színpadon elmondott jókívánságainak kíséretében tett még inkább Szurdi-buli konformabbá.

Bár azt meg kell hagyni, hogy a színpadon szinte mindig volt esemény, igazság szerint elég spontánná alakult a buli, mert cirka öt vagy hat formáció nyomta a bulit a folktól a „Szikkadtos”- repülős zenéktől elkezdve a punkon keresztül a rock and rollig. S ha már itt tartunk, igen, késő éjszakára az egész átalakult egy multikulturális kavalkáddá, aminek eredményeképpen már többen nyomták a bugivugit. S ha már a közönségnél tartunk, nagyon sok régi jó haver is megjelent, olyanok, akikkel már harminc évvel ezelőtt is együtt poharazgattunk, Zsolt születésének harmincadik jubileumán. Innen is boldog születésnapot kívánunk Neki! Még le sem feküdtünk, s máris felvirradt a napja a Jack&Jim bemutatkozó koncertjének, annak a Rock Klubos zenekarnak, amely csupán három hónapja alakult, s máris lehetősége volt egy nagyon erős estének örvendeni. Ők az élő példa arra, ami a Rock Klub valódi célja, a bemutatkozás lehetőségének biztosítása minden szükséges feltétel megteremtésének a segítségével. Debütáló fellépésükből is látszik, hogy nem volt hiábavaló háromhavi Rock Klubos műhelymunkájuk, hiszen az álmos téli próbáknak tegnap minden gond nélkül learathatták első igazi gyümölcsét. Biztos, hogy Velük is találkozhatunk az elkövetkezendő esték valamelyikén. A most eljövendő hétvége formálódása is szélsebesen történt, hiszen még néhány nappal ezelőtt úgy látszott, hogy pihenőt tartunk, mivel az észt Emerald zenekar lemondta a bulit. Mára viszont mégis arról adhatunk számot, hogy váratlanul ugyan, de ismét nagyon érdekes esemény házigazdája lesz a klub. Hogy, hogy nem, az egyik szegedi bandának véletlenül alkalma nyílt rá, hogy koncertjével 2013 április 12.-én, tehát pénteken este 21 órától szórakoztassa a Rock Klub egyre népesebb táborát. A zenekar, aminek már a neve is érdekes, Maradékgyár néven vonul be a zenetörténelem gigantikus méretű almanachjába, olyan produkcióval fog előállni, ami párját ritkítja a Klub műsoros estjeinek sorában. Az alakulat bemutatkozása a megszokottakhoz hűen néhány mondatban következzen az alábbiakban.
A zenekar 4 évvel ezelőtti indulásakor elsősorban magyar punk-feldolgozásokkal hergelte a közönséget, de lassacskán a saját szerzemények kiszorították ezeket a gyöngyszemeket. Ahány év, annyi énekes. Jelenleg a negyediket koptatjuk, de remélhetőleg strapabíróbb lesz elődeinél! Míg korábban kizárólag lányokkal dolgoztunk, legújabb szerzeményünk egy Tamás, aki nem lány… Viszont baszott jó arc, és továbblöki a zenekart. Igazi szegedi csípős punk, olyan tagok közreműködésével, mint Rati ( 88-as csoport, Cpg, Alsó 10000, stb.), Csirke ( Piroska), Szilveszter (Penész) és Tamás (gumicsirke). Jó hangulat, pogó garantált!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük