Egy különleges kézilabdás nap

Kézilabdás vagyok, és nagyon sokat jelentett nekem, hogy találkozhattam Ancsin Gáborral. De ne ugorjunk ennyire bele, inkább kezdem az elejénél.

Sári Hanna Lilla vagyok. Már 4 éve kézilabdázom, a posztom: bal átlövő. A kézilabdát nem űzhetem komolyabban, mivel asztmás vagyok, így ez csak egy nagyon jó kikapcsolódás, ezzel együtt mindenkinek ajánlom ezt a sportot.

Mostanában már nem volt időm annyira, mivel 8. osztályos voltam, így év elején nem is mentem el edzésekre. Miután azonban lementek a vizsgáim, be akartam pótolni az elhalasztott időt, így beiratkoztam 1 hónapra a Zsombó SE csapatába. Nem csapattagnak jelentkeztem, hanem csak azért, hogy egy kicsit fittebb legyek. A csapattársaim 2003-2004-es születésűek voltak. Az edzések viszont nagyon jól teltek, és a 2003-as lányokkal voltam meccsen is, sőt, a fiúkkal is pályára léptem.

2015. május 31-én az edző szervezett nekünk egy tornát, ahol az összes Zsombó SE kézilabdás játszott. Vendégeink voltak a Kiskunhalas, a KSZSE és a Pick Szeged csapatai. A torna közepén pedig meglepetést kaptunk, kedves vendégek személyében. Díszvendégeink voltak Ancsin Gábor, a Pick Szeged és a magyar válogatott kézilabdázója, valamint a 18 éves Mihálffy Adrienn, aki már a Békéscsaba NB I-es csapatában is bemutatkozott. A torna végén az edzőnk még kiosztotta a legjobbaknak járó díjakat, és Ancsin Gábor is ottmaradt válaszolni néhány kérdésünkre.
Megtudhattuk például, hogy 13 éve kézilabdázik, és hogy 202 cm magas.

Ez volt, és ezért volt számomra nagy élmény ez a május 31-i nap.

Sári Hanna Lilla

Ancsin2
Ancsin Gábor, a Zsombó SE két tagjával, jobb oldalon a cikk szerzője; fotó: Zsombó SE