MédiaKommandós alapkiképzés Bordányban

2018. április 23. és 24. között vehettek részt érdeklődő fiatalok a SZIMULTÁN képzésén, melyet az Alternatíva Egyesület Médiakommandó műhelye szervezett, és amelynek a bordányi faluház biztosított helyszínt. A képzés azt tűzte ki célul, hogy a résztvevők egy nap alatt létrehozzanak egy nyomtatott lapot, melyet a tréning második napján kézhez is vehettek.

A Békés és Csongrád megye hat településéről érkezett fiatalokból álló csapat betekintést nyerhetett az interjúkészítésbe, a tördelésbe, a fotókészítésbe és a vizuális elemek rendeltetésszerű használatába. Munkájukat műhelyvezető mentorok segítették és koordinálták.

Amellett, hogy a műhelyekben hasznos elméleti és gyakorlati tudásra tehettek szert, terepmunkára is kaptak lehetőséget. Élőben interjúvolhattak meg embereket és az interjúkból írt szövegek alkották a lap tartalmát, az általuk készített fotók és vizuális elemek pedig remek kiegészítésül szolgáltak a szövegek mellé.
Az új és régi tagokból álló, kiképzett csapat és a mentorok bevetésre készek. A Médiakommandósok felbukkanása fesztiválokon, falunapokon nagyobb, kültéri eseményeken várható!

Lapozzatok bele a kész termékbe, mely a Bordányi Moraj néven született meg.

Bajnóczi Bálint