Nandafalva Hindu templom- Egyszerű életmód, magas szintű gondolkodás

Van egy kis hindu közösség, ami a Nandafalva nevet viseli, ez 35 éve létezik. Van egy-két apácarendben élő barátunk, de többségében a hétköznapi életben éljük mindennapjainkat, család, munka, gyermeknevelés. A Nandafalva sátornál jártam egy gyors interjú okán, mert többet szerettem volna róluk tudni, mint hogy finom vegetáriánus ételeket osztanak nekünk. Ők is jelen voltak a III. Balástyai Művészeti és Ifjúsági Napon. 

Mit tudnátok ajánlani a kiadványok közül azoknak, akik a személyes beszélgetéseken kívül jobban meg szeretnének ismerni titeket?

Van egy régi folyóiratunk, itt a témáink jelennek meg: lélekvándorlás, karmatörvény, vegetáriánus életmód, erőszak nélküliség illetve az indiai kultúra különböző vetületei, témái.

Jártatok már Indiában?

A kis közösség szinte minden tagja járt már kinn Indiában, így én is voltam kinn másfél hónapot.

A lányom nemrég volt kinn fél évet egyetem előtt.

Milyen céllal indultatok ki?

Nekünk ez egyfajta zarándok-út, amit egyszer az embernek érdemes megtennie. Ezek nagyon nagy élmények. Nagyon sok úton belefér az, hogy meglátogassuk az építészeti remekeket, mint a Taj-Mahal, de nem elsősorban turisztikai célú ez a látogatás. Persze elsősorban a szent helyeket látogatjuk meg – a hindu vallás szempontjából. Ilyenkor Tassam-okban lakunk, amik kolostorszerű épületek.

Kikkel találkoztok ilyenkor?

Szent emberekkel, akikkel életközelben lehet beszélgetni, ami nagyon inspiráló. Meg szoktuk látogatni a Gangesz folyót. A Hindu kultúrában ez egy nagyon fontos momentum, amikor megfürdünk benne. Mindez nagyon áldásos.

Hogyan csatlakozhatnak hozzátok az érdeklődők?

Ha van valaki, akit általában érdekelnek az élet nagy kérdései és vonzódik a keleti válaszok felé, akkor jelentkezik és ő is a közösség tagjává válik. Megismerkedik a közösséggel és az aktivitással.

Hornyik Anna Viola