Pódiumbeszélgetés a SZIN-en

popper_elizaA SZIN színes világába nem csak a számtalan koncertzaj-élmény fér bele. Nekünk fontos az is, hogy képben legyél, mi a helyzet a Nagyvilágban, kiváltképp a Téged érintő kérdésekben. 😉

Éppen ezért fogtuk magunkat, és még néhány olyan embert, aki magas szinten foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, és leültünk beszélgetni. Megismertük ki-kicsoda, és mi az, ami micsoda. De nyugalom, ennyire nem ártott meg a nyári meleg – írom érthetően lentebb.
Vendégünk volt:
– Popper Eliza, koordinátor – Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT);
– Németh Annamária, előkészítő bizottsági tag – Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT);
– Téglásy Kristóf, ifjúságügyi főosztályvezető – Emberi Erőforrások Minisztériuma; és
– Majzik Balázs, osztályvezető – Emberi Erőforrások Minisztériuma.
Két témánk volt: az első, a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) megalakulása. Megtudtuk, hogy az alakuló szervezet célja, a hazai ifjúságpolitika előmozdítása, nemzetközi szintű együttműködés és érdekképviselet a társadalmi csoportoktól a törvényhozók felé. Valamint szó esett az ezekkel kapcsolatos feladatokról, további célokról, jövőképről.
Második napirendi pont volt: a biztonságos szórakozás lehetőségei a fesztiválokon. Elhangzottak hasznos tudnivalók, mire figyeljünk az önfeledt szórakozás alatt is.
Riporterünk Boros Tamás, a „felkonf” pedig Vörös B. Zoltánnak köszönhető. A kommandós élethez természetesen hozzátartozik a beszélgetés biztonságossá tétele: a papírhullásoktól mentes lebonyolításhoz a szerkesztőség egy további tagja is megcsillantotta szaktudását. De ez csak akkor látható, ha a kapcsolódó videó play gombjára kattantok. 🙂
Jó szórakozást és tudásbővítést!

U.i.: a NIT életéről bővebben a honlapjukon olvashattok. Szorgalmi feladat nyárra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük