Tiszai hajósok

A kollégáim többsége már a SZIN alkalmával vízre szállt, így most már én következtem. Scheller András az önkéntes vízimentők koordinátora segítségével eljutottam a Tisza közepére, ahol nem csupán interjút adott, hanem akció közben is láthattam.

Ameddig vártalak, hogy megérkezz az interjú helyszínére, addig beszélgettem a kollégáiddal, akik úgy emlegettek, hogy te vagy a „szellemi vezető”.

Igen, szoktak szemétkedni. Ez azért lehet, mert én benne voltam az alapítók csoportjában, de én most már nem állok be menteni, helyette viszont szervezem, koordinálom az alkalmazottak munkáját. Tehát én vagyok az, aki nem ért semmihez, de én mondok meg mindent. Én osztom az észt! (akkor olyan vagy, mint a mi koordinátorunk, bocsi Mézy) 🙂

Mi volt e legextrémebb mentésed az elmúlt évek során?

Volt, amikor eszméletlen kajakosokat mentettem, akiknek a lábuk össze volt kötve – mert azt így is kell csinálni a versenyek alkalmával. Rajtuk úgy tudtunk segíteni, hogy egyből utánuk ugrottunk és a fejüket a víz felé emeltük. De volt olyan is, aki a Balatonról érkezett ide Szegedre és érezvén, hogy „hoppá, ez egy folyó, itt visz a víz” megijedt, és elkezdett óbégatni. Semmi baja nem volt, csak meglepődött.

Van-e olyan bátor jelentkező, aki a SZIN-re úgy próbál bejutni, (megkímélve pénztárcáját) hogy át akarja úszni a Tiszát?

Idén még nem volt ilyen, viszont tavaly találkoztunk ilyen „iq fájterrel”. Azonban fontos, hogy a Tiszától nem kell félni, a Tiszát tisztelni kell. Tehát, ha nem tudunk úszni, ha nem vagyok már szomjas, ha nem vagyok túlzottan szerelmes, akkor menjünk bele a vízbe!

Most fokozott létszámban dolgoztok a SZIN miatt, remélem azért nincs annyi munkátok, és el tudtok menni bulizni?

Akkor jó, ha nincs munkánk. Azonban én már öreg vagyok, így nem vonz már az ilyenfajta fesztivál… Még épp jókor szólalt meg Andris telefonja, így nem tudta kifejteni a korával járó panaszokat…

„Hallo! Majd később visszahívlak, épp a New York Times-nek adok interjút!„
Ezután vettük észre, hogy valaki a tilosban, a zöld mutyiban úszkál, ezért egyből gázt is adott, és a motorcsónakkal pillanatok alatt az úszó bajnok mellé értünk!

„Tudja, hogy tilosban úszik? Nem! Akkor most már tudja.”

És elégedetten tovább vezette a csónakot.

Bogie M Trió