Tro(ck)gerek a cirkuszban

rockcirkusz a rockklubbanÖreg rockker nem vén rockker. Ezt a bizonyította is a Variola a rock klubban múlt hét végén. Hetven percig zúztak folyamatosan a zenészek, és tombolt a közönség. Aki a havazás miatt lemaradt a buliról, tavasszal pótolhatja, hiszen olvadáskor újra zúz majd a banda. Zúzás után jöhet a húzás. Azaz a  Húz ‘n Tróger és a Rock cirkusz formációk. Ők a kakukktojás a Rock klub Szegedi rocktörténelmet bemutató őszi programjában, hiszen fiatalok.

Épp ezért, ahogy fiatalokhoz illik, új színt hoznak a napfény városának zenei életébe. A Húz ’n Trógerre a Punk /Rock zenei stílus, ami a leginkább jellemző! Vicces, hétköznapi és MILF-es témákban gazdag szövegekkel. A jelenlegi felállás 2011 novemberében lett végleges, előtte volt pár tagcsere. A banda négy tagból áll, Szlamcsik Máté (gitár/ének,) Beke Zsolt (gitár/vokál), Czecher Viktor (basszusgitár/vokál) és Bálint Bence (dob). Sok kisebb, illetve nagyobb bulit hagytak maguk mögött, olyan neves magyar előadok előzenekaraként léptek színpadra, mint a Rózsaszín Pitbull vagy a Prosectura.

A Rock Cirkusz története valahol 2007. januárjában kezdődött, Adányi Dani (ének, gitár) és Bakai Nándi (dob) ekkor alakította meg első bandáját, az Értsd, ahogy akarod! zenekart. A zöldfülű punk-rock trió egy basszusgitárossal kiegészülve fél éves működést élt meg, majd bizonyos belső problémák miatt feloszlott. Az új zenekarra egészen 2010. májusig kellett várni. Ekkor ismerkedtek meg a kalandos körülmények között Debrecenből Szegedre keveredett Kovács Jocóval (basszusgitár), aki már régen zenekart keresett magának. A fiúk a húrok közé csaptak az újonnan kinyitott szegedi Városi Rock Klub próbatermében, és a megalakulás után két hónappal adták első koncertjüket főként punk rock és hard rock feldolgozásokat játszva már RockCirkusz néven. A tagok itt is változtak, végül egy kiadósabb szünet után újra kellett  építeni mindazt, ami  Rock Cirkusz  néven félbemaradt. 2012. nyarán a XIX. Gitármánia Táborban elkészült első felvételük, újra beindultak a koncertek és a zenekar kezdi visszanyerni erejét. Artista: Vitay Dóra ( Dóri ) – dob, Bohóc: Kovács József  Péter ( Jocó, Dzsó ) – basszusgitár, Porondmester: Adányi Dániel ( Dani,Dancsa ) – gitár és ének

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük