Újra Delegáció koncert a Rock klubban

Delegacio aprilisban a rock klubbanMegjelent a Rock klub heti program ajánlata: „Az elmúlt pénteken jelentős erőket mozgósított a KrumpliCzukor és a Maradékgyár koncertje. Ismét bebizonyosodott, hogy a punk is abszolúte része a Rock Klub (RC) zenei életének s nem csupán azért, mert több hasonló stílusú banda is próbál a „Szurdi próbatermekben”. A Krumpliczukor zenekar a szatirikus humor eszközét felhasználva üzent a közönségnek ritmusos, hol pörgős, esetenként szándékoltan döcögős dalaival, melyek során időnként nem is az a fontos, hogy mit, hanem hogy hogyan továbbítanak az előadók a hallgatóság felé.

Az este második felében a Maradékgyár sem „maradt le” az egyébként valós tartalmi gondolatok kommunikálásában, de mindezt kontroll alatt tartott retro feelingen tette, aminek során a közönség gyorsan átlibbenhetett a múlt évezred végére jellemző rendszerkritikus bandák „mitikus” világába, s csak időnként eszmélt, hogy bár időközben az államrendszer igen, de a tartalom mit sem változott.
A buli hangulatát végig a „no problem” és „great fun” szlogenek uralták, amit egy időközben drinkelni érkező külföldi társaság hangoztatott a két fellépés során. A jó idő és persze a jó program kombója úgy tűnik, hogy fokozta a látogatói kedvet is, amit nyilván úgy érdemes megválaszolni, hogy senkinek ne okozzunk vele csalódást. A jól bevált gyakorlatnak megfelelően, ezúttal is sikerül két zenekart színpadra szervezni, ráadásul úgy, hogy az egyik most debütál a Rock Klubban, a másik alakulat viszont már pozitíve bizonyított az elmúlt időszak RC-s palettáján.A 2013. április 20-án 21 órai kezdettel fellépő két banda a Delegáció és az Easy Ride Jam lesznek, kiknek rövid bemutatkozása az alábbiakban olvasható:

A Delegáció 2006 végén alakult meg, ekkor még öt taggal. Az első tagcsere hamar megtörtént, majd további négy következett. Jelenlegi négytagú, maszkulin felállásban 2009 elején alakult a zenekar. Azóta töretlenül próbálunk (zenélni+inni) és igyekszünk minél több koncertet összehozni a könnyed, de mégis karcos rockot szerető közönség örömére. Repertoárunkban saját számaink mellett olyan zenekaroktól vett átdolgozások szerepelnek, mint a Faith No More, Foo Fighters, Green day, AAFarm, Billy Idol, Blur, Pixies, stb. Saját számaink meghallgathatók a www.delegacio.net honlapunkon, illetve Facebook oldalunkon Delegáció „álnéven”. Tagok: Norbi (ének, gitár), Laci (gitár, vokál), Atis (dobok), Ákos (bass)

Az EasyRide Jam egy Facebook oldalon a következő gondolatsorral mutatkozik be a közönségnek:
Szereted az élőzenét? Bírod, ha egy dal a szemed láttára születik meg? Szükséged van az energiára, ami csak egy jammeléskor szabadul fel? Szeretnél egy jót bulizni?
Akkor ezt a bulit Neked találták ki! 🙂 Az „Easy Ride” fantázianévvel illetett jam project fiatal hobbizenészekből áll, akiket a kötetlen zenélés öröme újra és újra összehoz. A banda magját egy baráti társaság alkotja, Feri, Dávid, Kareszbá, Karesz,akikhez a tervek szerint időnként mindig újabb lelkes zenészek csatlakoznak majd, ezzel is színesítve a zenei palettát és a hangzásvilágot.” Olvashatjuk a klub honlapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük