Civilizáció-projekt a Mórában, és a Radnótiban

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Sűrű volt a hét második fele, ugyanis, egymás után két helyszínen is jártunk, a napi tevékenységünk mellett. Szerdán A SZISZSZI Szeged-Móravárosi Tagintézményében adtunk tájékoztatást, az önkéntességről, és a Fiatalok Lendületben Programról. Sokan érdeklődtek, hiszen 2014-től az érettségi feltétele az önkéntes tevékenység. A nap témája az egészség volt. A Csemete Egyesület a mérgekről, és a természetes életmódról, Az Ételallergia Egyesület többek között a helyes táplálkozásról adott át ismereteket. Mi pedig egy plakát tervezésébe fogtunk a fiatalokkal. Az eredmény hamarosan formát ölt. A médiatermék mellett az Európa Fal üzemeltetését is vállaltuk, ami remek lehetőség arra, hogy a Fiatalok Lendületben Program lehetőségeiről tájékoztassuk a játékosokat.

A kétnapos, Radnóti Kulturális Fesztivál csütörtöki napján a sajtó, és a vers volt a fő témánk. A költészet napjára időzített rendezvényen a legkülönfélébb művészeti ágakban mutatják meg tehetségüket a diákok. Készült egészséges saláta, és egészségügyi teszteket is kitölthetett bárki. A környezetvédelem jegyében ismerkedhetett az önkéntességgel, és még verset is faraghatott, aki nem bírta magában tartani a rímeket. A Médiakommandó csapata már alaptevékenységnek számító villámújságot készített, sok lelkes diák közreműködésével. Az újság mellől nem hiányozhatott az Európa- fal sem, és bizony a Radnótisok is kíváncsiak az Unió által kínált lehetőségekre.

Remek hetet zártunk, és örülünk, hogy sok fiatalnak adhattunk tájékoztatást, elvégre ezért is léteznek a civil szervezetek. Köszönjük a lehetőséget az intézményeknek. Hamarosan jön a Föld Napja, ami egy újabb alkalom a találkozásra. Addig is kövessétek az esemény facebook oldalát, ahol fotókat, és egyéb információkat találtok.

[/vc_column_text][vc_cta_button call_text=”INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE” title=”INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE” target=”_blank” color=”btn-warning” icon=”wpb_document_pdf” size=”btn-large” position=”cta_align_bottom” css_animation=”appear” href=”http://kattradio.hu/data/2013_radnoti.pdf”][/vc_column][/vc_row]

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.827988397267057.1073741907.382894788443089&type=3]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük