Unite2030 – A kezdetek

A UNITE2030 egy, a globális fejlődési célok mentén szervezett nemzetközi konferencia, amely 2021-ben lesz, New Yorkban – s melyre az egész világról érkeznek résztvevők. Az alábbiakban Alyssa Chassmannel, a UNITE2030 alapítójával és CEO-jával olvashattok egy interjút.

2016-ban alapítottad a UNITE2030-t. Mi volt a motivációd, hogy megalkosd ezt a programot és miért szeretted volna, hogy valóra váljon?

Alyssa Chassman: „2016 végén azért kezdtem el a UNITE2030-t, mert a fejlesztési területen dolgoztam és fiatalként nagyon elveszettnek éreztem magam.  Úgy gondoltam, hogy nem nagyon vagyok képes hallatni a hangomat. Dolgoztam néhány szervezettel ebben az időben, például a Nemzetközi Nők Szervezeténél – és úgy éreztem, hogy idősek által dominált a terület. Annak ellenére, hogy tapasztaltabbak és bölcsebbek, mégis úgy gondoltam, hogy le vagyok korlátozva. Azért dolgoztam a fejlesztések területén, mert szerettem látni, hogy ha van eredménye, hatása a munkámnak. Ebben az időszakban nem voltam elégedett, mert nem tapasztaltam meg, hogy tettem valami fontosat a világért. Ezért elkezdtem a Camp2030-t azzal a gondolattal, hogy összekapcsoljak embereket, akik ebben a szektorban dolgoznak és ugyanazt tapasztalják, mint én, vagy olyan franchize-nak a tagjai, amelyek hasonló módon működnek. Azt kérdeztem – miért nem jövünk össze és hatunk a világra együtt? Nem az volt a szándékom, hogy üzletbe kezdjek. Csak szerettem volna párbeszédbe elegyedni olyan emberekkel, akik hasonlóakat tapasztalnak, mint én.

És milyen jól megy! Hogyan építetted ezt fel? Mik voltak a kezdeti kihívások?

Chassman: „Soha nem vállalkozóként láttam magam, habár a családomban mindkét szülőm vállalkozóként tevékenykedik. Az édesapám valami nagyon hasonlót csinál, mint a UNITE2030, bár nem a globális célokkal dolgozik.  Chicagoban foglalatoskodik, együtt fiatal, inspiráló vállalkozókkal, míg édesanyám terapeuta, aki a saját üzletét vezeti.

Mindig körülvett a vállalkozói lét, bár nagyon nehéz üzleti fejjel gondolkozni. Például itt vannak a számok, de igazából nem az volt a szándékom, hogy egy egyesületet, vagy egy szervezetet hozzak létre. Ennek ellenére úgy láttam, hogy ez egy lehetőség, és általa elkezdhetem a saját vállalkozásomat. Így rengeteget beszéltem édesapámmal, ami nagyon motiváló volt. Meg kellett tanulnom nem szívvel, hanem ésszel gondolkodni, ha a cél minél több ember bevonása a munkánkba.

Miért döntöttél úgy, hogy a fenntartható fejlődési célokkal fogsz dolgozni?

Chassman: Nem is igazán tudom – ez egy nagyon jó koncepció, bár nem túl sok ember tud rajta együtt dolgozni. Úgy gondolom, hogy az SDGk nem feltétlenül szükségesek ehhez. Mindössze az üzlet részei, annak érdekében, hogy elérjük a saját céljainkat.

Az első esemény 4 éve volt – mit tanultál belőle és hogyan szeretnél tovább fejlődni, fejleszteni?

Chassman: Az első nagy lépés a Youth Delegate Programme volt, ami egy egyéves program. Sokat tanultam az emberekről, arról, hogy hogyan működnek. Szükség van arra, hogy külső és belső motivációik is legyenek – lehet, hogy szeretnének jót tenni másokkal, de fontos, hogy motiváltak maradjanak. Rengeteg belső motivációs tényező van, amelyekre számíthatsz. Ilyen például, ha valaki tenni akar a szegénység ellen, hogy a világot egy jobb hellyé tegye. Szintén fontos, hogy belső motivációid is legyenek – akár őszinte, akár önző okokból. Néhány ember a győzelem által hajtott, mások azért, hogy jobb legyen az önéletrajzuk, vagy kapjanak egy oklevelet és néhányan azért, hogy vezetői tapasztalathoz jussanak. Nagyon fontos, hogy rájöjjünk, hogy mi motivál egy embert. Így tudjuk őket támogatni, hogy elérjék, amit szeretnének. Az első Youth Delegate Programme-ból azt szűrtem le, hogy bár többet hallgattam volna a jelöltek igényeire, és hogy mi motiválja őket a programon túl. Úgy gondolom, nagyon sok ember kicsit elveszettnek érezte akkor magát, mert nem jöttem rá időben, hogy mi az, ami mozgatja őket, ezáltal hogyan tudnak illeszkedni a programba.

2020 nagyon más, mint az eddigi évek, hiszen egy globális járvánnyal nézünk szembe. Arra vagyok kíváncsi, hogy ebben a helyzetben hogyan tartod fenn a lelkesedést. Azt már tudom, hogy lesz egy újabb Youth Delegate Programme és vannak online események is, amelyek szuperek. Mesélnél erről?

Olyan, mintha egy repülőgépet építenénk, miközben az már repül – én és a csapatom pont így érezzük magunkat a kihívások miatt, amelyekkel szembenézünk világszerte. Próbálunk rugalmasak maradni, de el kell fogadnunk a tényt, hogy nem lehet minden tökéletes. Ami a Camp2030-at illeti… Hosszú ideje arra fókuszálunk, hogy minden a legnagyobb rendben menjen, a helyzet ellenére is, de egyszerűen nem lehet minden tökéletes. Például a Youth Delegate Programme is egy nagy tanulási folyamat a számunkra. Próbáljuk megismerni a közösségünket jobban. Az egyik csapattagunk azt mondta, nincsenek „jó ötletek”, hanem CSAK jó ötletek vannak jelen pillanatban. Nem akarok egy világrengető programot szervezni vagy a világ legjobb eseményét, amelyet eddig szerveztek. Támogatásra van szükségünk, ami azt jelenti, hogy helyet kell foglalni, beszélgetni egymással és látni, hogy hogyan tudunk segíteni ebben a helyzetben.

Említetted, hogy volt egy Youth Delegate Programme 2016-ban, most pedig van egy 2020-ban is. Mi a különbség a kettő között? 

Igazából nagyban különbözik a jelenlegi az első alkalomtól. Először egy éves volt, amiben nehézséget jelentett állandó jelleggel motiváltnak és elkötelezettnek megőrizni a résztvevőket. A jelenlegi Youth Delegate Programme csak 3 hónapos és sokkal jobban megválogatjuk, hogy kik vehetnek rajta részt. Akiket most meghívunk, már tettek a közösségért – jelenleg megengedhetjük magunknak ezt a luxust, hiszen sokkal széleskörűbb a jelentkezők csapata, mint ezelőtt. Nagyon koncentrálunk a tehetséges emberekre a Youth Delegate Programme-on belül, és szeretnénk biztosra menni, hogy olyan emberekkel fogunk együtt dolgozni, akik invesztálnak a vezetői készségeik fejlesztésébe. 

A téma teljesen különböző – először a fenntartható fejlődési célokra fókuszáltunk és kis mértékben a vezetői skillekre. Most pont fordítva van – a vezetői tapasztalatok az elsők és ezen túl fókuszálunk a fenntartható fejlődési célokra. Nagyon izgatott vagyok a mostani Youth Delegate Programme-ot illetően – nagyon király lesz, szerintem.

Volt néhány Kerekasztal Beszélgetésünk korábban és említetted, hogy lesz lehetőség az ENSZ vezetőivel is találkozni, illetve említettél olyan programokat is, mint a YUNGA és az UNGA. Hogyan kapcsolódik a UNITE2030 az ENSZ-hez?

Kapcsolatban vagyunk az ENSZ Alapítvánnyal, ami erősen kötődik az ENSZ „alapítványi karjához”. Szintén csatlakoztunk a fenntartható fejlődési héthez, ami az ENSZ „civil társadalma az UNGA körül” – fogalmazhatunk így. 90 partnerünk van különböző szervezetekről az egész világból. Január óta dolgozunk együtt velük. Rengeteg a kollaboráció, hiszen az UNGA-t online kell csinálnunk. Van 10 helyünk a YUNGA-ba is ebben az évben. A YUNGA egy esemény, amelyet egy fantasztikus szervezet prezentál. Mindent virtuálisan szervezünk – a Fiatalok Közgyűlését, amely őszintén szólva úgy működik, hogy az meghaladja az én felfogó képességemet.  Nagyjából úgy kell elképzelni, hogy virtuálisan kezet lehet fogni a világ vezetőivel – egy virtuális asztal körül foglaltok helyet – nem tudnám konceptualizálni. A lényeg, hogy 54 hely van a világ vezető fiataljainak, és ebből 10 a delegáltjainké. Próbálunk annyira kapcsolatot tartani az ENSZ-el, amennyire lehet – például egyesületek, szervezetek által – és nagyon várjuk, hogy kollaboráljunk más szervezetekkel is.

 Sok sikert kívánok és remélem, hogy lesznek még ilyen interjúink a jövőben. Köszönöm a beszélgetést!

Hornyik Anna Viola