,,Azoktól akik már szereztek tapasztalatot!” – Time To Move

November 3. pénteken az Eurodesk – Time To Move kampányidőszakának lezárásaként egy kötetlen és tartalmas tájékoztató eseménynek adott otthont az Alternatíva Egyesület közösségi tere. Az ,,Azoktól akik már szereztek tapasztalatot!” rendezvényen több középiskolás és egyetemista is részt vett, az igazi, évszaknak megfelelő cudar időjárás ellenére. Egy kellemes és információkkal teli délutánt töltöttek együtt a fiatalok.

Fotó: Nagy Evelin

A délután megnyitásaként egy felettébb izgalmas podcast beszélgetés vette kezdetét, melyben négy középiskolás fiatal számolt be a DiscoverEU esélyegyenlőségi pályázattípus (https://erasmusplusz.hu/discovereu-eselyegyenlosegi-palyazattipus-ka155-you) keresztül megvalósult útjukról, mely során idén nyáron 10 napig utaztak Európában vonattal, több országot bejárva és rengeteg izgalmat megélve. A fiatalok megosztották velünk, hogy milyen nehézségek érték őket, de azt is, hogy mennyi mindenben fejlődtek az útnak köszönhetően. A felvétel elkészülte után még egy közös beszélgetés keretein belül további tapasztalatokat osztottak meg a csapat tagjai az érdeklődőkkel, rengeteg jótanácsot és élményt adtak át a kalandra vágyó fiataloknak. A kész podcast interjút hamarosan a Médiakommandó Youtube csatornáján lehet majd meghallgatni. Az élménybeszámolók után a jelenlévők Eurodesk és az Erasmus+ által kínált lehetőségekkel is megismerkedhettek, az Alternatíva munkatársai honlapokon és szóróanyagokon keresztül könnyedén tudták átadni az információkat a lelkes fiatalságnak!

 Törteli Dóra

Eseményünkről az egyik érdeklődő fiatal gondolatait olvashatják:

November 3-án volt lehetőségem részt venni az Alternatíva Egyesület eseményén, ahol többek között négy diák mesélt külföldi utazásukról. Kissé idegenkedve ültem az új környezetben, viszont ez az érzés teljesen elhagyott, ahogy a közvetlen beszélgetés megindult, nevettünk és az eddig egymás számára ismeretlen arcok barátkoztak egymással. Családias környezetben hallgathattuk az élménybeszámolót, majd tehettük fel saját kérdéseinket a témával kapcsolatban. Ezután több honlappal is megismerkedtünk, melyek segítségével számos utazási, tanulási és élményszerző programról kaptunk információt. Azonnal forogni kezdtek a kerekek a fejemben, hogy a barátaimmal mi is pályázzunk meg egy ilyen lehetőséget, hiszen az elmondottak alapján életre szóló élményekről van szó. Emellett önállóságot, a kultúrák megismerését és megannyi izgalmas pillanatot rejthet magában. Később már régi ismerősökként beszélgettünk, egyik témáról ugorva a másikra és megszakítva hangos nevetésekkel. Számomra a nap tökéletes zárása volt!

Csík Virág

Fotó: Nagy Evelin
Fotó: Nagy Evelin

A Time To Move honlapja itt található: https://timetomove.eurodesk.eu/hu/ itt találjátok a DiscoverEu infóit: https://erasmusplusz.hu/discovereu ! =)