Bevágódtunk Belgrádban

A MédiaKommandó csapata is részesült abban a megtiszteltetésben, hogy részt vehetett az idei évben szeptember 24. és 25.-én megrendezett Európai Teleházak Éves Konferenciáján (Telecentre Europe Annual Conference). Kijutásunkat a Magyarországi Teleház, illetve a Közháló Alapítvány biztosította, így nekik köszönhetően nyílt alkalmunk nemzetközi vizeken is bizonyítani.

Ebben az évben Belgrád biztosította a konferencia színhelyét, amit azért kell és érdemes kiemelni, mert ez a megtiszteltetés minden évben más országnak és városnak jár; tavaly a horvátországi Zágráb adott helyet az eseménynek, jövőre pedig Belgiumban kerül majd megrendezésre. A belgrádi teleház a Hyatt Regency hotelt találta megfelelőnek a programok lebonyolítására, amely feladatnak kifogástalanul meg is felelt. Ezen a konferencián az európai teleházak és a hozzájuk kapcsolódó civil és/vagy magán szervezetek osztják meg egymással különböző projektjeiket, jó gyakorlataikat, tapasztalataikat. Ezt nem csak a számukra létrehozott, különböző tematikájú Unite-IT workshop-ok keretein belül tehetik meg, hanem már az olyan nagyszerű programokon is, mint például az érkezés estéjén megszervezett városnéző busztúra, vagy épp a másnap esti díjkiosztót követő cocktail party. Mivel kijuthattunk erre a különleges és nívós rendezvényre, mi sem tétlenkedtünk, inkább elkészítettük első angol nyelvű instant újságunkat, közben pedig intenzíven ismerkedtünk külföldi kollégákkal, szakemberekkel. Újságunk nem kis büszkeségre adott nekünk okot, hiszen azon kívül, hogy a szervezők is hallathatták benne hangjukat, kiosztásakor (és az azt megelőző kisebb-nagyobb beharangozások alkalmával is) óriási sikert aratott.

[vc_cta_button call_text=”INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE” title=”INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE” target=”_blank” color=”btn-warning” icon=”wpb_document_pdf” size=”btn-large” position=”cta_align_bottom” css_animation=”appear” href=”http://kattradio.hu/data/2015_teac.pdf”]