DKMT euro régiós ifjúsági szervezetek az IH rendezvényközpontban

dkmt tanacskozas ihrkA Duna Körös Maros Tisza Euro- régió meghatározó civil szervezetei gyűltek össze az IH Rendezvényközpontban. A szerbiai romániai, és magyarországi szervezetek együttműködése hosszú évekre nyúlik vissza. Több közös projektet valósítottak meg, partner és tagjelölt országokként. Az unió bővítésével egyre több lehetőségük van a határon átnyúló együttműködésre. Most a következő évekre terveztek.

 

Köszöntő után értékelték az In Dokk elnevezésű rendezvényt, ami sok éve hagyományos fórum a régióban működő civil szervezetek részére. A résztvevő szervezetek tervei között több határon átnyúló tevékenység szerepel. Az elmúlt években népszerű, felkereső ifjúsági szolgálat továbbélését is szeretnék biztosítani.

Vajda Árpád,, az IH Rendezvényközpont ügyvezető igazgatója elmondta, örül minden az ifjúságot érintő kezdeményezésnek. A civil szervezetekkel, határon átnyúló, szakmailag megalapozott közös projektekben gondolkodik nagy elkötelezettséggel az intézmény vezetése. A régióban működő civilek élen járnak az ifjúságsegítő tevékenységben. Ezt az elmúlt években létrejött programok, és elnyert EU támogatások is igazolják.

A megbeszélésen a 2014-2020 EU költségvetési időszakra vonatkozó lehetséges pályázati lehetőségeket is áttekintették. A következő költségvetési időszak több változást hoz a finanszírozás terén. A végleges döntéseket a bizottság, és a parlament év végén hozza meg. Ezután derülnek ki a pályázati lehetőségek pénzügyi keretei is. Pontos terveket ezek ismeretében készíthetnek a szervezetek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük