Elindult a Médiaklub!

Média klubFebruár 23-án elkezdődött Médiaklub című programsorozatunk. Sarnyai Tibor előadásának témája az online újságírás sokak érdeklődését felkeltette, a teremben több mint harminc fiatal foglalt helyet, egyetemisták, középiskolások egyaránt. A résztvevők megtudhatták mi minden tartozik az online újságírás tárgykörébe.

A fogalom tisztázása után a főbb szabályok, stílusok következtek. Kiderültek a civil tudósítók, és a hivatásosok közti a különbségek, és a veszély, ami a sok ellenőrizetlen információból ered. Néhány apró trükk is elhangzott, ami nagy segítség a médiával ismerkedőknek.

Tibor a fiatalok által is gyakran használt közösségi oldalak létezésének okait is feszegette, felhívta a figyelmet az oldalak valódi céljára, a reklámtevékenységre, és a felületek értékesítésére. A hírek online terjedésének egyik leghatékonyabb színterei ezek az oldalak, és ennek a hasznosság mellett hátrányai is vannak.

Az előadás után párbeszéd kezdődött, a résztvevők bármiről kérdezhették az előadót. A kérdések természetesen jórészt az előadáshoz kapcsolódtak, de akadtak határterületeket érintőek is. A Kőrössy József Közgazdasági Szakközépiskolából érkezett fiatalok bemutatták a Facebookról szóló filmjüket, melyet 2011-ben egy pályázatra készítettek. A video megtekintése után folytatódott a beszélgetés.
A klub célja hogy szakmai fórumot biztosítson a média iránt érdeklődő fiataloknak, teljesült. Hamarosan itt a következő alkalom.

Az előadásról készült videóanyag hamarosan!