Helló Világ! :)

Történetünk az 1990-es évekre nyúlik vissza. Az egyik vezető kereskedelmi médium, a Tisza rádió ifjúsági médiaműhelye, és ’98-tól az Új Lenyomat Újság lelkes fiatal szerkesztősége az alapja a mostani szervezetnek.

A rádió az új évezredben már közműsor-szolgáltatóként működve vonta be fiatalok sokaságát a média világába. A szegedi rádiósok nyolcvan százaléka ebből a műhelyből került ki, de találunk belőlük az ország más részein is Debrecentől Budapestig.

Az Új Lenyomat újság középiskolások lapjaként működött, több iskolából érkeztek a nyomtatott sajtó iránt érdeklődő fiatalok. Az itt munkálkodók közül, szinte mindenki a média területén dolgozik a mai napig, szerkesztőként, tördelőként, újságíróként, marketingesként. Találunk elektronikus és nyomtatott sajtóban dolgozókat is.

A kevés elérhető eszköz kreatív megoldásokra kényszerített mindenkit, így érthető, hogy szakmájukban jól tudják kamatoztatni a műhelyben megszerzett képességeiket. szívesen emlékszik vissza mindenki az együtt töltött időre. A jó kapcsolatnak köszönhetően született egy elhatározás, hogy folytassuk együtt. Új szervezetet hozzunk létre az Új lenyomat Médiaműhely Egyesületet.

https://www.youtube.com/watch?v=jAK0MpSgzWM

Első nagy programunk a 2011. évi SZIN volt, ahol a fiatalok bevonásával készítettünk sajtótermékeket. A Tisza Rádióval, és a Szegedma.hu hírportállal együttműködve élő rádióadás, film, és online megjelenést tettünk lehetővé média iránt érdeklődő fiataloknak. A program nagy sikerrel zárult, és megerősített bennünket abban, hogy ezt folytatni kell.

Kidolgoztunk egy programot civil szervezetek számára, ahol segítjük az általuk szervezett programok média megjelenését. A helyszínen készítünk megállapodás szerinti sajtóterméket, hasonlóan a SZIN médiaműhelyhez.

2012-ben indul online rádióadásunk, ahol a már kipróbált, és bevált módszerekkel segítjük a fiatalok kompetenciáinak fejlesztését. Hagyományokra épülő, haladó szellemű médiaképzést kívánunk folytatni.

Médiaklubunkban kéthetente tapasztalt szakemberekkel beszélgethetnek az érdeklődők a média világából válogatott témában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük