Ezek vagyunk mi – bemutatkozik a Futureg és az Alternatíva

Mi is az a Digit4All?

A FUTUREG és az Alternatíva Egyesület kis partnerségi együttműködése a DIGIT4ALL. Ennek kapcsán jött el a Futureg augusztus 19-14 között Dunaszerdahelyről Szegedre. A projekt olyan témákat foglal magában, mint a hamis információk felismerése, a cyberbullying megelőzése, a digitális eszközök megfelelő használata, a biztonságos tartalommegosztás, valamint nem formális képzés biztosítása tíz fiatal számára egy mentorprogramon keresztül. Az EU összekapcsolása egyike a 2021-2027 közötti időszakra vonatkozó 11 uniós ifjúsági stratégiának, amely egyben hatalmas felelősséget jelent a fiatalok média-, kiber- és internetbiztonsága terén (https://europa.eu/youth/strategy/european- youth-goals_en). A befogadó társadalmak ma már az ifjúsági tanulási folyamat alapvető elemei, hogy megértsük, mire van szükségük a résztvevő szervezeteknek. pályázatunk is ezeket az Erasmus ifjúsági célokat célozza meg.

Bemutatkozik a Futureg!

A FutuReg fő küldetése 2015 óta a Csallóköz kulturális értékeinek fejlődésének elősegítése, a gyermeki jogok tudatosításának támogatása, az egészséges és boldog gyermekkor kialakulásának elősegítése, valamint a civil társadalom és a régió mint tudomány, kutatás és nem formális oktatás felhasználásával. Az egyesület küldetésének két pillére van, amelyek pedig a gyerekek segítése, mert ők jelentik a régió jövőjét, és a régió segítsége, mert ez a jövő nemzedék életének tere.

Bemutatkozik az Alternatíva!

Az Alternatíva Egyesület, Szeged egyik legnagyobb múlttal rendelkező, immár 30 éve működő ifjúsági szervezete. Munkánk középpontjában az ifjúságsegítés, a közösségépítés és a fiatalok európai mobilitási lehetőségekkel való megismertetése áll. Rendszeresen települünk ki helyi rendezvényekre, valamint látogatunk el osztályfőnöki órákra. Tevékenységünk a média világára is nagy mértékben kiterjed, hiszen igyekszünk minden segítséget megadni a velünk együtt dolgozó fiataloknak podcastok, online újságcikkek és egyéb médiatartalmak elkészítéséhez. Közösségi terünkben egy felszerelt podcast stúdió, két, képzésre és csapatépítésre is alkalmas szoba és a „GyepesMód” szabadtéri rész áll a fiatal tagjaink rendelkezésére.

Ez a cikk a Digit4All Erasmus+ program keretein belül szervezett MediaCamp alatt készült el. A projekt száma: 2022-1-SK02-KA210-YOU-000083196. megvalósulása az Európai Unió támogatásának köszönhető.

Szerzők: Patricia Zölleiová, Törteli Dóra, Vajda Árpád