Szeged SZINei – A Képlet zenekar a siker küszöbén

Teljesen megújul és régi dalokat is újracsomagol a Képlet, Szeged feltörekvő rockzenekara, a pörgést pedig a Szegedi Ifjúsági Napokra is magukkal hozzák. Bereczky Ákos énekest és Ötvös Dávid basszusgitárost kérdeztük készülő albumukról és a szombati koncertről, ahol a talált tárgyakat a színpadon is meg lehet tekinteni – persze képletesen értve.

,,Bemelegítő” kérdés: hogy bírja a zenekar ezt a hőséget? 

Dávid : Hála a Jóistennek, ahol próbálunk, ott légkondicionáló működik. Szoktak lenni viták, hogy ki mikor kapcsolja be. 

Ákos : Azért Szeged mégiscsak a napfény városa. De próbálunk akklimatizálódni. 

Mit lehet tudni a készülő nagylemezetekről? 

Ákos : Szeptemberben debütál, plusz videoklippel ellátva. 

Eláruljátok a címét? 

Dávid : A Marslakók támadása az X bolygó ellen címet viseli, Ákos adta neki.

Ákos : Igen, éppen tusolás közben jutott eszembe. Viccet félretéve, a lemez címe a Talált tárgyak osztálya nevet kapta, az egyik dalról, amit a legikonikusabbnak tartunk. 

Miben lesz más a nagylemez, mint a The Signal EP?

Ákos : Mindenben. Teljesen más lesz a hangulata. Nagyon jót tett nekünk is az idő zenei szempontból. Fejlődtünk, igyekszünk haladni a korral, felnőni a feladathoz, egyre komplexebb számokat játszani. Az egész lemez konstatálja majd azt az egységességet, amit mi is képviselünk. 

Dávid : Rengeteg hatás ért minket a kislemez elkészülte óta. Egy teljesen új alkotóközösségbe kerültünk. 

Fogtok a SZINen új dalokat játszani? 

Ákos : Ott lesznek az új dalok a régiek mellett. Meg lesznek ,,régi-új” dalok is. 

Dávid : Van már négy dalunk, amit 2021-ben adtunk ki egy kislemez formájában, ezek is el fognak hangozni a SZIN-en. Ebből a négyből hármat teljesen új köntösbe csomagoltunk. A Menekült koncertverzióban szinte fel sem ismerhető az EP-hez képest.

Ákos : Jót tett az idő a számoknak. 

Mit üzennétek a fesztiválozóknak? 

Dávid : Az egyik legkomplexebb koncertünkre készülünk. Mindent bele akarunk adni abba a negyvenöt percbe, amit a színpadon tölthetünk. Itt vannak az igazi kincsek elrejtve, a kisebb színpadokon, a korai időpontokon. Nézzétek meg őket, és akár minket is! Mert ezek azok a zenekarok, akik megpróbálják hozni azt a szintet, amit a nagyok is csinálnak, csak a nagyoknak megvan hozzá az egész menedzsment, és infrastruktúra. Ezt értékelni kell. Ákos: Az SZTE színpad miért lesz szombaton 16 órától, gyertek el és zárjuk méltóképpen 2023 nyarát!

Szerző: Koller Hanna

Borítókép: Lechner Ágnes