FLP-ből ERASMUS+

flp-erasmus plusz Az év végén lezárul a jelenlegi EU költségvetési időszak. 2014-től sok ismert támogatási program változik, többek között az ifjúsággal foglalkozó civil szervezetek részére nyújtottak is. Az elmúlt időszakban nagy népszerűségnek örvendő Fiatalok Lendületben Program is átalakul. A sok kisebb programot egy nagy csomagba helyezik át. Az újítások  célja az egyszerűsítés. Reméljük, hogy ezúttal tényleg sikerül, hiszen a fiatalok (és nemcsak ők) nem szeretik a túl bonyolult dolgokat. Változtatásokkal ugyan, de a legtöbb lehetőség megmarad az új rendszerben is- tudtuk meg Szegeden, az IH Rendezvényközpontban szervezett információs napon.

Ha valaki szeretne külföldön szakmai tapasztalatot szerezni önkéntesként, továbbra is megteheti, az EVS keretein belül, és bármelyik fiatal megvalósíthatja elképzeléseit ahogyan eddig. A tervek szerint egyszerűbb lesz pályázni, és az elszámoláshoz sem kell majd kamiont bérelni, a papírhalmok szállításához. Most már biztos, hogy ERASMIS + lesz az új név, ám a részleteket csak ősz végétől ismerhetjük meg. A rendezvényen Tarján Enikővel, az NCSSZI – FLP kommunikációs munkatársával beszélgettünk.

 

Vörös B. Zoltán

Kereskedelem, és biztonságtechnika után, médiában dolgozom több, mint másféfl évtizede, mint szerkesztő, műsorvezető, riporter, és technikus.Mellette zenélek,tanítok, marketing, és kommunikációs tanácsot adok.. Életfilozófiám: csak pozitívan!!! Bármit elérsz, ha elég erősen akariod! Amit elértél, arra használd, hogy segíts másokon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük