Hegyalja – nemcsak zene

hegyalja fesztivalÚj helyszínekkel, minden korábbinál színesebb nappali programokkal, és megújult fesztiválterülettel nyit hét nap múlva a Borsodi Hegyalja Fesztivál. Több mint 200 fellépő, új beléptetőcsarnok, hajózható vízi tanösvény, új fesztiválbejárat, Hegy’ Főtér nyolcméteres Hegy’ Totemmel, adidas originals Street Art Park, extrém sport bemutatók és rekordkísérletek, Magyar Teátrum fesztiválszínház, nagyszínpad extrákkal, éjszakai rajzfilmvetítés, Cövek Rombár a kempingben, dedikálások és közönségtalálkozók, vezetett borkóstolók – mindez csupán néhány azok közül az újdonságok és nappali programok közül, amelyek a fesztiválozókat fogadják Tokajban.

A Hegyalja Fesztivál területén jelentős fejlesztések történetek az elmúlt egy évben: elkészült az alakja után Nagyteknősbéka Háznak keresztel légkondicionált beléptető csarnok. A fesztiválozók miután átvették a karszalagokat a vadregényes vízi tanösvényen átívelő kishídon sétálnak be a megújult fesztiválterületre. Az újításoknak ezzel még messze nincs vége. Magyar Teátrum néven új színházi sátor nyílik, ahol több hazai és határon túli magyar nyelvű színházi társulat is fellép. A színházi programok mellett az ország nagy megmondója, Puzsér Róbert Stand-up Tragedy sorozata hozza a katarzisélményt. Aki még nem látta Az Igazi Arcod című Hegy’ himnusz végén a dirty version-t Puzsér Róbert szereplésével, annak a zene után a 18-as karikára kattintva ez kötelező pótolnivaló a következő egy hétben.

Ebben az évben egy egészen egyedülálló kezdeményezésként és egyúttal a hegyaljások kérését is teljesítve, a fesztivál a filmművészetet is becsempészi az éjszakai programok közé. A Hegy’ Magyarország legnagyobb rajzfilmstúdiójával, a Kecskemétfilmmel együttműködve rendezi meg az ország első Mini Rajzfilm Fesztiválját, amelyen a fesztiválozók a héten zajló Kecskeméti Rajzfilmfesztivál legjobb alkotásait tekinthetik meg a színházsátorban. A vetítések előtt az alkotókkal is találkozhatnak és beszélgethetnek a fesztiválozók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük