Palacsintás újság 2013 + letölthető PDF!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]sül a palacsinta DerekegyházánMédiakommandónk újra Derekegyházán járt, ezúttal a DKMT-ERISZ társaságában, akik a Fiatalok Lendületben Programról tájékoztatták az érdeklődőket. Csapatunk idén is instant újság készítését vállalta. Szerencsénkre a tavalyi tevékenységünk jól sikerült, így már érkezésünkkor többen jelentkeztek, hogy kipróbálják az újságkészítést. A helyi fiatalok nagyon lelkesen vágtak bele a feladatba, és ez a lendület később sem lanyhult. Megkérdeztük a tapasztalt háziasszonyokat a jó palacsinta, és a rekorddöntés titkáról, a fellépőket pedig kedvenc  palacsintájukról. Ma már nagyon sokan vállalkoznak arra, hogy ebben a kategóriában rekorderek legyenek, ezért évről évre nehezebb dolguk van a derekegyháziaknak. Az idei cél huszonháromezer darab palacsinta elkészítése volt, amivel a győri egyetemisták által tavasszal felállított csúcsot kívánták túlszárnyalni.
Bánvölgyi Petra az esemény egyik főszervezője, hangsúlyozta, hogy nagyon erős az összetartás a településen. Ez pedig hatással volt a környékbeliekre is. Ma már Szentes járás szinte minden települése segíti a helyieket a kitűzött cél elérésében. Sőt távolabbról, például Budapestről is érkeznek vendégek, akik nemcsak kóstolni, hanem sütni is szeretik a palacsintát. A gasztronómia élvezetek mellett kulturális programokat is élvezhettek a látogatók. idén az interaktivitásra helyezték a hangsúlyt. Olyan fellépőket hívtak, akik a közönséget is bevonják a produkcióba.
készülnek az interjúkTéma tehát volt bőven, kis csapatunk alig győzte válogatni, mi is férjen bele az újságba. A terezés után jöhetett a megvalósítás. A terepen fiatal önkéntes riportereink remekül helytálltak. Kérdeztek, és kérdeztek és kérdeztek…. Az anyaggyűjtés után már hűvös szobában, cikké alakultak a beszélgetések. helyükre kerültek a fotók. Munkatársainknak jóformán, már csak annyi feladatuk maradt, hogy a jó gondolatok még szebb formában kerüljenek az olvasók szeme elé. Végül elkészült egy újabb palacsintás kiadvány. Mi remekül éreztük magunkat, és minden bizonnyal a helyiek is, hiszen újra ők tartják a csoportos palacsintasütés rekordját 24684 darabbal. Gratulálunk!

[/vc_column_text][vc_cta_button call_text=”INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE” title=”INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE” target=”_blank” color=”btn-warning” icon=”wpb_document_pdf” size=”btn-large” position=”cta_align_bottom” css_animation=”appear” href=”http://kattradio.hu/data/2013_palacsinta.pdf”][/vc_column][/vc_row]

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.519386018127298.1073741834.382894788443089&type=3]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük