Hirtelen 30 – az Alternatíva Egyesület születésnapja

Nosztalgikus hangulatban telt az Alternatíva Egyesület 30 éve történt alapítását megünneplő eseményünk. A kerek évfordulóra egykori és jelenlegi partnereket, önkénteseket és munkatársakat vártunk december 19-én, délután a GyepesMód közösségi térbe, hogy együtt gondolhassunk vissza az elmúlt évtizedek történéseire.

Szívmelengető volt látni azt a leplezetlen örömöt, ami a vendégek érkezésekor jelent meg az arcokon – az érkezők mint régi barátok kötetlenül beszélgettek, amíg el nem kezdődött az esemény a megnyitóval. Az első hivatalos programpontként Vajda Árpád, az Egyesület elnöke egy virtuális idővonal segítségével idézte fel a főbb egyesületi fejlődési pontokat, az elért eredményeket, valamint rengeteg nevettető és emlékezetes történést. Noha az elnök videóhíváson keresztül tudott csak részt venni az eseményen, a családias légkört ez egyértelműen nem befolyásolta. A közösségi tér termében kör alakban foglaltunk helyet, így ha felmerült egy téma, akkor egyenrangúan bárki kapcsolódhatott hozzá. Azok, akik nem régóta vannak jelen az egyesületi tevékenységekben, bátran feltehették kérdéseiket, a „régi motorosok” pedig minden kérdésükre választ adtak.

A következő programpont megvalósításában a vendégek segítségét is kértük, ugyanis a közösségi tér falán egy idővonalat helyeztünk el – ezt az idővonalat az asztalon heverő temérdek fotóval kellett kiegészíteniük. A falon támpontként különböző kulturális és világeseményeket helyeztünk el, ám az asztalon levő egyesületi fényképek képezték az idővonal igazi értékét. Miközben az idővonal egyre bővült a fényképekkel, mert a résztvevők szorgos munkájaként egyenként felkerültek a fotók, addig újabb emlékek kerültek felszínre – újabb beszélgetések alakultak és eszmecserék történtek. Igazán különlegessé tette az idővonal közös készítése a születésnapi esemény hangulatát

Az esemény záróakkordjaként nem maradhatott el a torta sem, amelyre közösen helyeztük el a harminc darab gyertyát. Tökéletes szimbólum volt, hogy együtt, csapatként tettük fel és gyújtottuk meg a gyertyákat, majd együtt is fújtuk el azokat. Jól leírja, hogy a 30 év sikere nagyon sok ember munkájának gyümölcse, de az igazi kulcs az együttműködés. Reméljük még legalább ennyi év van az egyesület előtt, mint amennyit maga mögött tudhat!

Gyertyafújás után a kívánságokat nem szabad elmondani, mert nem teljesülnek – ezért én sem mondom ki, csak tényként leírom: jövőre ugyanitt találkozunk!

Képek és szöveg: Nagy Evelin