I. Művészeti és Ifjúsági nap Balástyán

[vc_row][vc_column][vc_column_text]balastya elso ifinapBalástyára hívtak bennünket, az első ifjúsági napra.  Ujvári László, a település polgármestere, elmondta, hogy az elmúlt években nagyon sok rendezvényt szerveztek , de a fiatalok, valahogyan mindig kimaradtak.  Így amikor a szervezők tavasszal megkeresték, örömmel támogatta az ötletet, hogy a jövőbe fektessenek, és fiataloknak szóló esemény legyen Balástyán.  A Balástyai Kézműves Alkotókör vezetőjétől Vásárhelyi Jánostól, aki a rendezvény egyik főszervezője, megtudtuk, hogy a településen nagyon lelkes fiatalok élnek. Szinte nincs olyan művészeti ág, melyet ne gyakorolnának valamilyen szinten a faluban. Ének, zene, tánc, festészet, szobrászat, irodalom, melyben fejleszthetik magukat. 

A rendezvény programjában  néptánc, hastánc, country tánc, népdal, kevert harcművészet, ének, vers, és filmvetítés is szerepelt. Érkeztek fellépők Baksról, és Bordányból is. A művelődési házban kiállítás nyílt a Kézműves alkotókör munkáiból. Megtudtuk, hogy egyik fő tevékenységük az újrahasznosítás. Céljuk, hogy megmutassák, már kidobásra ítélt dolgokat is helyre lehet hozni, akár új funkciót adva a tárgyaknak.

Szemmel látható volt a jókedv, és a lelkesedés, amivel készültek a fánkok, amit folyamatosan kínáltak a résztvevőknek a napfolyamán. Az idősek mellett fiatalok is beálltak sütni-főzni. Most is bebizonyosodott, hogy tud több generáció együtt dolgozni, és nem csak a bajban lehet összefogni. A hagyományteremtőnek szánt rendezvény táncházzal zárult. Mi pedig mindezt megörökítettük egy instant újságban.

[/vc_column_text][vc_cta_button call_text=”INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE” title=”INSTANT ÚJSÁG LETÖLTÉSE” target=”_blank” color=”btn-warning” icon=”wpb_document_pdf” size=”btn-large” position=”cta_align_bottom” css_animation=”appear” href=”http://kattradio.hu/data/2013_balastya.pdf”][/vc_column][/vc_row]

 

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.529653323767234.1073741835.382894788443089&type=3]

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük