Klubvadászok 2 – Podcast Oláh Dániellel

Fő tevékenységük az algyői fiatalok mozgósítása és a generációk közötti kapcsolat erősítése. A Reakció Ifjúsági Egyesület elnökeként fontosnak tartja a fiatalok, illetve az idősebbek fejlettségét, melyek megvalósítását különböző programokkal teszik lehetővé.

Tojásfestés az óvodásokkal, telefonos tanfolyam nyugdíjasoknak: ezek a programok színesítették az algyőiek életét, amely a Reakció Ifjúsági Egyesület szervezésével valósulhatott meg. Ezek mellett számos olyan program volt a Koronavírus előtt, amelyre számos érdeklődő is jött, és céljuk, hogy egyre több ilyen alkalom legyen, ahol mozgósítani tudják a 16-24 éves korosztályt. Dani elmondta, hogy az első beszélgetések, gondolatok az egyesületről egy barátjuk garázsában született meg:

Mindig az Apple-t vagy a Google-t hozom fel példának, ugyanis azok is egy garázsban születtek, és a mi, nagyobb horderejű projektjeink, illetve az egyesület megalakulásának gondolata is itt ebben a garázsban fogalmazódott meg.”

-mondta Dani. A korosztály bővítése is felmerült, mint jövőbeli cél, amely az általános iskolásokat és gimnazistákat segítené a továbbtanulásban. A diákok – a covid hatására – inkább az online tereket preferálják jelenleg, ott kell kialakítani programokat, ahogy Hulló Zsófival készült podcastben is említésre került az internetes világ fontossága. A megoldás erre a közösségi oldalakon való terjeszkedés, így akinek kérdése van, az ott is felteheti azokat.

A teljes beszélgetés ITT hallgatható meg.