Meglestük Csongrád megye önkénteseit

December 5-én az Alternatíva Egyesülettel körbejártuk a környező településeket. Ezen a napon ünnepeljük az ENSZ Önkéntesek Nemzetközi Napját. Első megállónk Magyartés volt egy kis falu ahol egy közösségi teret újítottak fel. A legnagyobb teret sajátos motívumokkal díszítették ki, a program mottója az volt hogy fess szabadon.

A második megállónk Pusztamérges volt, ahol óvodások tevékenykedtek. Ennek a gyümölcse egy veteményes lett amit a gyerekekkel és egy-két szülővel alkottak meg. A későbbiekben ezáltal zöldségekkel gazdagodnak majd a kicsik, így fejlesztik az egészségtudatos nevelésüket.

A harmadik programra Mórahalmon került sor, a Cacao Klubban. A fiatalok a helyet dekorálták ki az ott készült kézműves alkotásokkal. A cél nem csak a díszítés volt, hanem a közösség fejlesztése is.

Szegeden két helyre is ellátogattunk. A Mosolygó Kórház Alapítvány és az Új Nemzedék Központ közreműködésével a gyermekklinikán karácsonyi kézműveskedés folyt, majd a délután folyamán társasjátékozni volt lehetőség, valamint mikulásos díszleteket készítettek a beteg gyerekeknek. A Napos Oldal Alapítvány újra hasznosított anyagokból készített tárgyakat illetve érzékenyítő foglalkozásra várták az önkénteskedni vágyókat.

Ezt követően Sándorfalva felé vettük az irtányt, ahol a Széchenyi Ifjúsági Központ egyik terét festették és dekorálták ki a fiatalok.

A hatodik megállónk Földeák volt. Itt kézműves foglalkozásokkal várták az érdeklődőket. A rendezvényen különböző életkorú önkéntesek tevékenykedtek az önkéntesnap alkalmából.

Az utolsó programon Bordányban vettünk részt, ahol felújítások folytak az ifjúsági térben.

Mi hatan, Magyar Zsuzsi, Vajda Árpád, Szűcs Gréti, Tombácz Fanni, Torba Erzsébet, valamint jómagam, december 5-én megtekinthettük azt, milyen önkéntes munkák folynak, a teljesség igénye nélkül, megyeszerte. Tanulságos körút volt.

Terteli Alexa