Nálad van VIFI?

A Szegedi Ifjúsági Ház 2013.december 2-án indította útjára az IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpontot Szegeden a Dózsa György utca 2. szám alatt. Mint nevéből is látható, a D2 egyik fő feladatának tekinti a fiataloknak a média eszközei által történő bevonását különböző tevékenységekbe. Ennek része a Katt Rádió, valamint a most útjára indított VIFI című városi ifjúsági lap. Mindkét kezdeményezés egy-egy nagyon fontos mérföldkő azon az úton, amin az IH bő egy éve elindult, és aminek célja az, hogy az Ifjúsági Házat valóban a szegedi ifjúság házává, otthonává tegye.

A VIFI újságot fiatalok készítik, szerkesztik fiataloknak, felnőtt ifjúságsegítők szakmai támogatásával. A kiadvány olyan korábbi, nagy elődök, városi szintű ifjúsági lapok nyomdokaiban szeretne járni, mint a Kereszthuzat, a Pofon, az Új Lenyomat vagy az EGO. Elindításával az volt a célunk, hogy teret adjunk a Szegeden tanuló középiskolás korosztály tagjainak, hogy hallassák a hangjukat, megmutathassák mindazokat a témákat, amik őket érdeklik, megcsillanthassák írói, alkotói tehetségüket. Szeretnénk, ha az újság betekintést adna a szegedi fiatalok és a velük foglalkozó szakemberek, intézmények, szervezetek életébe. Mindezeken túl hasznos információkat is közölni kívánunk, amelyek reményeink szerint így minél több fiatalhoz jutnak el, teremtenek lehetőséget arra, hogy minél több fiatal élni tudjon a számukra nyitva álló hazai és európai lehetőségekkel, legyenek azok tanulással, képzéssel, utazással, sporttal vagy kultúrával kapcsolatosak. Szeretnénk, ha a lap minden hónapban folyamatosan meg tudna jelenni, hiszen témakörökben nincs hiány.

A D2-ben szeptemberben indított diákújságíró tanfolyam frissen végzett ifjú újságírói írták az első szám cikkeit, akiket a továbbiakban is be kívánjuk vonni a lap készítésébe. A csoport természetesen nyitott, minden, a média iránt érdeklődő fiatalt szeretettel várunk. A D2 médiaklubja minden hétfőn 16 órától ingyenesen áll nyitva mindenki számára.

Letöltés: VIFI 1. szám

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük