NEA Pályázati Fórum az Új Nemzedék Központban

2018. január 8-án a szegedi Új Nemzedék Központban rendezték meg a NEA – Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek működési célú és szakmai programjainak támogatása 2018” Pályázati Fórumát. Az esemény óriási érdeklődésre tartott számot, a terem megtelt: mintegy ötvenen jelentek meg, hogy tájékozódjanak, feltegyék kérdéseiket és új információkhoz jussanak.

DSCN0716

Vajda Árpád, az Új Nemzedék Központ ifjúságszakmai koordinátora a házigazda szerepét látta el a találkozón, emellett kérdésekkel lehetett hozzá fordulni a témával kapcsolatban.

DSCN0719

A rendezvényen felszólalt Gajda Ferenc, a Civil Információs Centrum (CIC) képviselője, akitől megtudtuk, hogy Csongrád megyében két helyen: Szegeden és Szentesen lehet informálódni, emellett a szervezet regionális szerepet is betölt és kiterjedt határon túli tevékenysége van. Tanácsként megfogalmazta, hogy a pályázatírók vegyék figyelembe: ki a kiíró, mik lehetnek az elvárásai. Javasolta a www.recic.hu oldal meglátogatását, ahol 3 egyéni anyag található (megyékre leszűkítve), s itt lehet feliratkozni a hírlevelekre is.

DSCN0721

Janzsó Ádám, az Új Nemzedék Kollégium alelnöke adta az esemény törzsanyagát. Egy közel 50 oldalas prezentációval készült a releváns témában. Mivel a döntéshozók között szerepel, ezért olyan kérdésekre is tudott azonnal válaszolni, amelyekre más esetben hosszas várakozás után érkezik csak reakció. A pályázatról bővebben a www.civil.info.hu/web/nea webcímen lehet tájékozódni.

DSCN0725

A rendezvény végén Dr. Bene Tamás, a Csongrád megyei Család Esélyteremtési Önkéntes Ház szakmai vezetője, hangsúlyozta, hogy a szakembereket támogató szolgáltatók, a CSEÖH, a CIC és az UNK együttműködésével valósult meg a tájékoztató.

Hornyik Anna Viola