Önkéntesség, mint közös jó érdek!

2018. január 31-én rendezték meg a 2017. év Csongrád megyei önkéntese díj ünnepségét a szegedi Újnemzedék közösségi térben. Hat Csongrád megyei szervezet jelölte önkéntesét a frissen alapított díjra, amely most először került átadásra.

Az ünnepséget a Csongrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezte. A rendezvény Vajda Árpád megyei ifjúságszakmai koordinátor köszöntőjével indult, majd a jelölő szervezetek mutatták be önkénteseiket. Ezután a tér NNG táncklubjának tagjai szórakoztatták a jelenlévőket, majd a cím átadására került sor.

A nyertes a Nem Adom Fel Alapítvány jelöltje, Fazekas Tímea Katalin volt, aki a szabadidejét nem sajnálva, önzetlen odaadással segíti munkájukat. Részt vett a Csongrád megyei és a balatoni érzékenyítő Erzsébet tábor szervezésében, lebonyolításában. Ezen kívül számos programon segítette az alapítvány munkatársait.

A Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány Nagy Beátát jelöltette, aki önkéntessége alatt nagyon sokat fejlődött és egy egész projektet bíztak rá, aminek a neve: „Modern idősek”. Ezek mellett sok rendezvényen vett részt aktívan.

Az Új Nemzedék Szeged Közösségi Térnek Mak István volt a jelöltje, akinek fő motivációja az, hogy adjon másoknak és segítse őket. 2017-ben a tér összes nagyobb rendezvényén segédkezett, emellett fogyatékkal élő gyermekek foglalkozásában is segít az Odú Fejlesztő központban.

A Boldog Napokért Parkinson szegedi Közhasznú Egyesület Gyuris Lilla Máriát jelölte a díjra, akit a tevékenységekre mindig a segíteni akarás, a támogatás és a feltétlenül elfogadás motivál. Nemcsak hazánkban, de Franciaországban, Finnországban és Dániában is önkénteskedett tanulmányai mellett.

Az Életen át! Fiatal Andragógusok Közhasznú Egyesülete Rácz Mátét jelöltette, aki felelősség tudata által 2017-ben megkapta a többi önkéntes koordinációját. A legaktívabb önkéntese a szervezetnek, szabadidejében az összes rendezvény ügyeit intézi.

Végül az Alternatíva Egyesület jelöltje nem más volt, mint én, Terteli Alexa, a cikk írója. Már évek óta önkénteskedek a szervezetnél és ahogy bemutattak: példamutató hozzáállással, szorgalommal és elkötelezettséggel motiválom a többi önkéntest. Ezek mellett a rendezvények sikeréhez kitartással és energiával járulok hozzá.

Ezek a jelölések mindenkinek nagy megtiszteltetést és egy csodálatos élményt jelentettek. Minden egyesület büszke lehet az önkénteseire, hisz önkénteskedni a világ legjobb dolga. Megmutatja az emberi értékeket, mint például az önzetlenséget és az empátiát.

Terteli Alexa