Ötlet-portyán voltunk

Csongrád megye 12 településének (Algyő, Bordány, Domaszék, Forráskút, Földeák, Kiszombor, Mindszent, Mórahalom, Sándorfalva, Szeged, Zákányszék, Zsombó) ifjúsági szakemberei és aktív fiataljai vettek részt azon a tanulmányúton, amelyet a Bordányi KUSZA egyesület Morajlás c. programja és az Új Nemzedék Csongrád megyei irodája szervezett július 26-27-én, Börcs, Győr és Balatonboglár településekre, hogy ott a helyi szakemberekkel, fiatalokkal és az általuk működtetett szolgáltatásokkal ismerkedjenek meg.

A két csoport kora reggel indult buszokkal Bordányból, illetve Szegedről, és első állomásként a börcsi IKSZT-Ifjúsági klub-Teleház szolgáltatásait fenntartó önkormányzat, illetve a Börcsi Faluvédő és Művelődő Egyesület szolgáltatásaival ismerkedtek meg Rácz Róbert polgármester, és Kiss-Simon Enikő elnök vezetésével. Ebéd után itt vészelték át a kenu túra helyett megrendelt jégesőt, ami romantikus hátteret nyújtott a résztvevők településein zajló ifjúsági munka bemutatásához.

Este mindkét csoport beutazott Győrbe, ahol előbb az Új Nemzedék győri közösségi terét, a Rómer házat, illetve Győr-Moson-Sopron megye ifjúsági életét mutatta be Antal Krisztián ifjúságszakmai koordinátor, majd az AUDI Arénában az EYOF 2017 (European Youth Olympic Festival) kézilabdameccseit szurkolták végig a fiatalok. Közös fotózás után a bordányi csoport hazaindult, míg ÚNK-s csapatunk a Börcsi erdei iskola vendége volt.
Másnap Balatonboglár felé vettük az utat, ahol a Helyi Érték Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesületének elnöke, Szalai Tünde szakmai stand up show-ja, illetve egy szakmai kerekasztal beszélgetés és tapasztalat-megosztás után, a Balaton szeles-borongós arcát tapasztalhattuk meg a boglári strandon.

Számos jó ötlettel, társasjátékozás mellett folytatott, hajnalig tartó szakmai beszélgetések emlékével, új kapcsolatokkal, új tervekkel gazdagon tértünk haza.

Köszönjük vendéglátóink kedvességét, bemutatott jó gyakorlatait, szakmai és emberi inspirációját, valamint a Széchenyi 2020 program, a Csongrád Megyei Önkormányzat, és az Új Nemzedék Központ támogatását.