ÚNK Szülinap

Április 20-án ünnepelte első születésnapját az Új Nemzedék Központ szegedi, Mikszáth utcai közösségi tere, melynek alkalmából egész estét betöltő programokkal készültek a szervezők.

Farkas Zita, az Új Nemzedék Központ szegedi közösségi terének vezetője és Vajda Árpád, a szervezet Csongrád megyei ifjúságszakmai koordinátora összegezték az első év tapasztalatait és köszönetet mondtak a teret belakó, rendszeresen látogató fiataloknak. Kiemelték, büszkék arra, hogy a Szeged és környéki tehetségek felkarolását az egyik legjobban felszerelt közösségi tér szolgálja. Az ünnepségen megjelenők száma is azt mutatja, hogy a fiatalok bevonása az elmúlt egy évben sikeres volt. Vajda Árpád fontosnak tartja azonban további közösségi terek létrehozását és hozzátette, a megyei szolgáltatás igyekszik minél több településen elérhetővé tenni közösségi tereket.

A köszöntőket követően a közönség számára már nem ismeretlen Rébék-Nagy Dávid és társai zenei produkcióikkal szórakoztatták az ünneplőket, majd a fiatalok négy csoportra osztva egy-egy csoportvezető köré gyűltek, akik meginterjúvolták őket a térhez fűződő viszonyukról. Válaszaikból kiderült, sok-sok, a térhez kötődő emlékezetes pillanatot tartanak számon, a csocsó- és X-box versenyektől kezdve, a rendezvényekre való közös előkészületeken, dekoráláson át egy-egy program sikeres lebonyolításáig. Az elmúlt egy év valóban bővelkedett a programokban, és mint az igényfelmérésből kiderült, a fiatalok várják ezek folytatását és rengeteg új ötletük is van a paletta színesítésére. Szeretnének például meditációs- és un. csajos klubokat, míg a tanórákon kívül is tanulni vágyók könyv klubokat és nyelvórákat igényelnek. Összességében elmondható, hogy ezek a fiatalok erősen kötődnek a Mikszáth utcai közösségi térhez, sokan érzik azt második otthonuknak.

A közös ötletelést követően az ÚNK-ban működő kluboknak nyílt lehetőségük bemutatkozniuk egymásnak, a Country Klub vezetője például egy könnyen elsajátítható, western zenére íródott koreográfiával készült, hogy mindenki kis ízelítőt kapjon a „country feeling”-ből. Az ünneplést az Új Nemzedék felirattal ellátott torta elfogyasztása koronázta meg.

Az eseményen készült képeink itt tekinthetők meg.

Erdélyi Marietta