VIP Békéscsaba – bevetésen a Médiakommandó csapata

Nyitó plenáris ülés

November 14-én egy nagyon különleges bevetésen járt a MédiaKommandó csapata, Békéscsabára kaptunk meghívást a Táliber Alapítványtól. A különlegesség abban rejlett, hogy a VIP keretein belül mi magunk alkottuk az egyik szekciót!

Az esemény egy plenáris üléssel kezdődött el. Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere és a Békéscsabai Diákönkormányzat képviselője köszöntötte az érdeklődőket. A beszédek során betekintést nyerhettünk a Városi Ifjúsági Parlament – azaz VIP – működésébe, és felemelő volt hallani mindazokat az információkat, amelyek lehetőségként szolgálnak a helyi fiatalok kiteljesedésére. A VIP a Go free projekt keretében valósulhatott meg, a helyszínt pedig a Csabagyöngye Kulturális Központ biztosította számukra. A nyitó plenáris ülés után délelőtt 9-től egészen 12 óráig együtt dolgozhattunk tíz rendkívül lelkes és nyitott diákkal. Célunk az volt, hogy bemutassuk nekik az instant újság elkészültéhez szükséges munkafolyamatokat, valamint bevonjuk őket az újság elkészítésbe is. Feszített tempóban dolgoztunk az időkeretek miatt egy egészen új csapattal, akik mint említettem, nagyon tettrekészek voltak, és szuperül állták a kihívásokat!

Volt olyan diák, akit a fotózás érdekelt – ő fotókat készített az interjúalanyokról -, viszont alapvetően minden diáknak jutott egy rövid interjúztatás az általuk választott szekciók vezetőivel – micsoda szerencse, hogy rajtunk kívül pont 10 szekció volt! Volt olyan lelkes résztvevő is, aki a Békéscsabai diákpolgármesterrel eltervezett címlapinterút és egy szekcióvezetővel való interjút is elvállalt.

Laptervezés és ötletelés folyamata

Miután mindenki elkészítette a hangfelvételt a műhelyvezetőkkel, visszatértünk a főhadiszállásunkra, az interjúkat legépeltük, valamint továbbítottuk a tördelőnek.

A nap végén visszatekintve jó érzéssel töltött el, hogy kooperens és tevékeny fiatalokkal dolgozhattunk együtt. Nincs két egyforma Médiakommandós bevetés, a békéscsabai VIP eseménye pedig biztosan az egyik kedvencem lesz.

A szervezőknek köszönjük a meghívást! A középiskolások tanulhattak újságkészítésről, de mi, a Médiakommandó tagjai is tanultunk tőlük.

Nagy Evelin

(ne feledd a második oldalt)