Deák Olimpia záró nap – Egy vidám gimnáziumi kitelepülés

A Deák Ferenc Gimnázium saját Olimpiájának zárónapjára látogatott el 2024. március 20-án az Alternatíva Egyesület lelkes csapata. Céljuk pedig nem más volt, mint páratlan lehetőséget kínálni az iskola több mint 900 tanulójának, hogy megismerhessék az egyesület által kínált lehetőségeket, úgy mint a Médiakommandó nevű médiaműhelyet és azokat az Erasmus+ információkat, amelyeket a Eurodesk hálózat partnereként szolgáltatnak.

A közel három órás programsorozat során a diákok izgalmas állomásokra látogathattak el, többek között hozzánk is. Az iskola nagyon változatos tanulmányi repertoárjában magas szintű nyelvi tagozatok is helyet kaptak, így nem meglepő, hogy a legtöbb fiatal lelkesen hallgatta milyen lehetőségek várnak rájuk, és gyorsan fogytak az Eurodesk szóróanyagai. Gimnázium lévén az sem csoda, hogy a DiscoverEU-ról szólt a kérdések java, amelyre 18 éves fiatalok tudnak jelentkezni, és melynek megnyerésével lehetőségük adódik körbeutazni Európát vonattal. Az európa fal, most is mint mindig nagy sikert aratott. A média után érdeklődő fiataloknak pedig a médiakommandó instant újságainak bemutatásával kínáltunk releváns lehetőségeket tapasztalatszerzésre és képességeik tovább fejlesztésére. A gimnázium iskola újságával, az iDeákkal még 2019-ben a Grund ifjúsági újságba készítettünk egy riportot, amiről itt többet is megtudhattok.

A rendezvény végeztével a D2 Ifjúsági Központ és a Talentum Alapítvány külföldi önkénteseivel összeülve játszottunk egy jó angol nyelvű kvízt a fiatalokkal. Összességében egy jó hangulatú délelőttöt töltöttünk a Deák Gimnáziumban, ahol sok új barátot szereztünk és rengeteg fiatalnak adtunk alkalmat megismerni a rendelkezésükre álló lehetőségeket.

Barna Gergely