Már 1 éve bulizunk, CsakAzértis!

Egy éve ilyen tájt, június 20-án került megrendezésre először egy kuriózum értékű, különleges rendezvény, a CsakAzértIs! Buli. Az ötlet gazdája Korom Alexandra volt, aki egy egyszerű gondolattal állt elő, de erről majd később.

Én magam, aki nemrég kerültem ebbe a forgatagba, sokat gondolkodtam azon, miben más ez a buli, mint bármelyik másik? Hogyan lehet leírni mindazt, ami egy CsakAzértIS! Buli alkalmával történik. Ez a buli ugyanis nem más, mint bizonyos fogyatékossággal élő, tehát látás-, hallás-, vagy mozgássérült, esetleg ezekben korlátozott emberek szórakozási lehetősége. Megvan a különbség? Különbség ez egyáltalán? Ha azt vesszük, hogy akadálymentes helyen leszünk, ahova egy kerekes székes is gond nélkül bejöhet. Ha azt vesszük, hogy nem kell félni, hogy fellökjük őket. Ha azt nézzük, hogy senki nem fog sem rá, sem egy fehér botos emberre furcsán nézni, akkor igen, ez a buli más, mint a többi. Igen, itt lehet találkozni olyanokkal, akikkel esetleg a felkapott szórakozóhelyeken nem. Mert oda sokszor egyszerűen nem tudnak eljutni. Igen, ebben az esetben különleges buliról beszélünk. Itt nem kell félni, hogy valaki nincs figyelemmel a másikra, teszem azt részegen elsodor egy, a veszélyt nem észlelő, látássérült embert.

Viszont én nem ezt nézném. Hanem azt hogy hála a divathullámoknak, ugyanazt a zenét szeretjük (még ha van is olyan, mint például én is, akinek a stílusa különbözik, de valakit biztos talál, aki vele hasonló gondolkodású ebben is), ugyanúgy szeretjük magunkat jól érezni, és egy tánc után, leülhetünk, és megvitathatjuk a magunk és a világ dolgait. Bevallom, én így látom, nekem ezt jelenti a CsakAzértIs! Buli. Egy másik nézőpontot, amitől én is több leszek. Ezek voltak azok az egyszerű gondolatok, amikkel Korom Alexandra, és csapata előállt egy éve. Nem hiszitek/hiszik el, hogy a világnak ezen része lehet ennyire egyszerű és csodálatos? Gyertek, jöjjenek el június 26-án, 18 órától az IH Rendezvényközpontba (Szeged, Felső-Tiszapart 2.), és győződjenek meg róla. A rendezvény szervezője a Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány.

ui: Ja, és zenél Dj. Alma, valamint fellép a Tha Shudras zenekar 21 órától! Csak hogy legyen két darab plusz adalék is. 🙂

 

Boros Tamás