EU a Nappalidban – Újratervezés

Fiatalként fontos az, hogy informáltak legyünk a korosztályunknak felkínált lehetőségekkel kapcsolatban. Éppen ezért került sor október 20-án, délután az “Európa a nappalidban // újratervezés” című eseményre, melyen képviseltette magát a Europe Direct Szegedi irodája, az Erzsébet Ifjúsági Alap, az ESN Szeged, az Eurodesk hálózat Szegedi szervezetei, azaz az IH D2 ifjúsági központ, a Talentum Alapítvány és az Alternatíva Egyesület, részt vettek a szervezetek aktív tagjai, önkéntesei illetve egy csapat lelkes fiatal érdeklődő.

A hibrid módon megszervezett, azaz a valós fizikai térben (IH Rendezvényközpont) és online felületen (zoom, illetve youtube) is követhető esemény célja a tizen-, huszonéves korosztály javára létrehozott nemzetközi utazós, csere, illetve önkéntes programok ismertetése és azok népszerűsítése volt.

 A résztvevő ifjúsági szervezetek küldöttei prezentációkon keresztül mutattak be olyan, fiatalok által igénybe vehető lehetőségeket, mint például az Erasmus+, vagy a DiscoverEu.

Az esemény folyamán sor került két panelbeszélgetésre is, melyben részt vettek külföldi önkéntesek, illetve a Szegedi Tudományegyetem egy diákja, és egy Waldorfos gimnazista (jómagam) osztották meg Erasmusos illetve önkéntességből szerzett élményeiket, mely egy kiváló alkalom volt mind a projekt népszerűsítésér, mind a nosztalgiázásra is.

Az informatív és remek hangulatú eseményt egy közös fotóval zártuk és új lehetőségekkel, ötletekkel teli fejekkel tértünk haza.

Szerző: Wágner Sára, Waldorf Gimnázium, Újszentiván, 2021.
Fotók: Eurodesk