Interjú Pilcz Rolanddal a Kalyber Joe alkotójával

Pilcz Roland gyerekekkel rajzol a könyvhétenA képregénykedvelők körében régóta ismerik Pilcz Roland grafikus nevét. A Kalyber Joe megálmodója, már óvodás korában történeteken gondolkodott. a Csillagok Háborúja, vagy Indiana Jones mintájára igyekezett saját ötleteit megvalósítani. A fantasy után a kilencvenes évek közepén Lucky Luke adott ihletet egy western képregény elkészítéséhez, melyben állatok a főszereplők. Itt bukkant fel először a Kalyber Joe név egy kutya alakjában aki a történetben seriffként élt. Roland ezután emberi alakot formált a névhez, és a western környezet is eltűnt. Az első Kalyber Joe képregény 1997-ben jelent meg, majd 1999-ben, Roland már tíz elkészült füzetet tudott magáénak.

Ekkor úgy érezte váltania kell, új eszközöket, és rajztechnikát kezdett használni. Közben természetesen tanult, önmaga is érett szakmailag, és emberileg is tapasztaltabb lett. A nagyközönség 2005-ben ismerhette meg amikor a Kalyber Joe első színes nyomtatott változata megjelent.

A könyvhéten, csakúgy, mint a képregényfesztiválon, gyermekekkel rajzolt. Itt rögzítettük a Szegedkultur.hu munkatársaival, következő beszélgetést amiből az is kiderül, hogyan folytatódik a történet.

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.827996143932949.1073741910.382894788443089&type=3]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük