Katicák a Szegedi Nemzeti Színházban

ladybird bemutatoVasárnap délután ellepték a Szegedi Nemzeti Színház épületét Fekete Mercédesz katicái, ugyanis a Ladybird Stúdió második évadzáró gáláját tekinthették meg a szülők, érdeklődők. A Színház Dömötör-díjas táncosa, Fekete Mercédesz két éve alapította az úgynevezett Ladybird Stúdiót, ahol a gyerekek a klasszikus baletten át egészen a modern táncig mindenfélét tanulnak. A közel 150 növendékből és 9 csoportból álló stúdió vasárnap, 16 órákor tartotta második bemutatóját a szegedi teátrumban. Aki ellátogatott az eseményre, szembesülhetett azzal, hogy milyen komoly munka folyik akár a 2,5 évesektől kezdve a szülőkig, minden korosztályban.

A produkciókat tekintve számos minőségi, profi, ízléses koreográfiát láthattunk, akár Madonna, Michael Jackson vagy Michael Bublé kiváló számaira. Komoly előadók és táncosok, mégis feltűntek a gyerekkor nélkülözhetetlen játékai, a nagy, rózsaszín lufik; varázspálcák, felfújható gitárok. Merci néni ugyanis mindig tudatja tanítványaival, hogy örüljetek, amíg gyerekek vagytok és használjátok azt ki!
A formációk közötti meseszerű vetítésekből betekintést nyerhettünk a csoportok ez évi munkájába, sikereibe valamint az órák kiváló hangulatába, ugyanis számtalan próbára és közös eseményre kísérte el egy-egy fotós Mercédeszt és csapatát.
A délután konferansziéja, a színház szintén Dömötör-díjas művésze, Csorba Kata volt, aki bevezetőiben mindig törekedett annak a személyes szférának a megteremtéséhez, amit a gyerekek és szülők Merci nénitől kapnak óráik alatt. A rendezvényt tovább színesítette a Hypnology Dance Crew, valamint a Hora színház tánc együttese.

Fekete Mercédesz nagyon hálás az őt körülvevő szülőknek és barátoknak, akik segítik munkájában. Fontosnak tartja elmondani, hogy nélkülük biztosan nem tudna ekkora odafigyeléssel és koncentrációval dolgozni, nagyon köszöni mindenkinek az odaadó segítséget.

Az egyik anyukától, Győri Bettitől megtudtuk, hogy a szülők szerint is megkérdőjelezhetetlen és profi az oktató szakmai tudása. Kislányuknak, Virágnak a balettot egy lehetséges mozgásformának választották és nem volt kérdéses, hogy kihez írassák a kislányt, ugyanis szerintük Merci néninek különös képessége van a gyerekekhez, kiváló pedagógiai érzékkel rendelkezik. Egyaránt tud fegyelmet és empátiát is tanítani táncosainak.
-Példaértékűnek tartom Merci gyerekek iránti alázatát és odafigyelését. Külön tisztelem benne, hogy minden gyermekre képes odafigyelni, és ha bárkinek akár lelki problémája van, önzetlenül segít azt megoldani.
Virág, aki heti háromszor jár a 90 perces órákra, nagyon büszke rá, hogy ki a tanár nénije. Minden előadását igyekszik megnézni a színházban és nem rejti véka alá, hogy példaképének tartja balettmesterét.
-Azért szeretek a Ladybirdbe járni, mert imádom Merci nénit. Nagyon finom illata van Mercinek, és jól esik megölelni. Odafigyel ránk és kiválóan megtanít minket a balett fortélyaira. A tánc mellett, még úszni is járok, ugyanis ha olyan kiváló táncos szeretnék lenni, mint az oktatóm, akkor elengedhetetlen mellé ez a sport.

Molnár Máté Zoltán

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.828000640599166.1073741911.382894788443089&type=3]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük